Problemen voor Advocaat in aanloop naar Young Boys: 'Wie niet fit is, speelt niet'

Problemen voor Advocaat in aanloop naar Young Boys: 'Wie niet fit is, speelt niet'

06-11-2019 07:36
44

Jaap stam kreeg bij Feyenoord te maken met spelers die niet fit bleken te zijn en ook Dick Advocaat krijgt met meerdere problemen te maken in aanloop naar de wedstrijd tegen Young Boys donderdag.

Zo is Leroy Fer geschorst, de meest logische vervanger van de middenvelder lijkt Renato Tapia. Volgens Advocaat zijn de twee hetzelfde type spelers, waardoor er normaal maar één in de basis begint. Daarnaast sukkelt Rick Karsdorp nog steeds met een liesblessure. Zo werd hij tegen VVV-Venlo noodgedwongen gewisseld. "Dat zat niet goed en moeten we in de gaten houden", begint Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. "In deze fase kan ik geen halffitte spelers gebruiken. Wie niet fit is, speelt niet."

Ook Eric Botteghin is niet helemaal okselfris, de Braziliaan is vanwege klachten aan zijn hamstring een twijfelgeval. "Maar Edgar Ié had een paar goede onderscheppingen, hij deed het aardig tegen VVV", dekt Advocaat zich alvast wat in.

Volgens de trainer is de wedstrijd tegen Young Boys cruciaal. "Want als we thuis twee keer winnen, kunnen we ons gewoon nog plaatsen voor de knock-outfase. Er is nog heel veel om voor te spelen. Anders was ik er niet eens ingestapt." Advocaat zag dat de sfeer in De Kuip uitstekend was tijdens de wedstrijd tegen FC Porto. "Daar hoop ik echt op, want juist dat kan ons weer een stapje verder brengen."