Zorgen voor Lyon én Oranje: Memphis loopt mogelijk spierscheuring op

Zorgen voor Lyon én Oranje: Memphis loopt mogelijk spierscheuring op

06-11-2019 08:15
25

Memphis Depay heeft dinsdag een blessure opgelopen in het Champions League-duel van Olympique Lyon met Benfica. De Fransen maken zich zorgen om de Nederlandse sterspeler, die in de rust werd gewisseld. De kwetsuur is mogelijk ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal.

Memphis tekende tegen Benfica voor zijn vierde treffer van het seizoen in de Champions League, maar kon halverwege niet verder. "Hij voelde pijn aan zijn dij. Memphis wilde zelf graag door, maar dat was uitgesloten. Ik wilde geen risico met hem nemen", vertelt Lyon-trainer Rudi Garcia, die zag dat zijn ploeg in de tweede helft meer moeite had met de Portugezen.

"De exit van Memphis maakte Benfica misschien beter, want wij verloren onze technische leider", aldus Garcia. "Het blies de wedstrijd nieuw leven in. We zullen woensdag meer weten over de blessure van Memphis." Volgens RMC Sport houdt Lyon, dat uiteindelijk met 3-1 won, al rekening met een spierscheuring voor de Oranje-aanvaller.

Ook voorzitter Jean-Michel Aulas houdt zijn hart vast. "Het ziet er niet goed uit. We moeten de onderzoeken afwachten, maar we zullen een oplossing moeten vinden om het ook zonder hem goed te doen. Dat is aan de trainer", stelt de Lyon-preses. "Ik zag in de rust dat de spelers aangeslagen waren door het uitvallen van Memphis. Dat is het beste compliment voor hem."

Het Nederlands elftal en bondscoach Ronald Koeman zullen zich ook zorgen maken. Oranje speelt op 16 november de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Drie dagen later wacht het treffen met Estland. Volgens Franse media mist Memphis in ieder geval het Ligue 1-duel van Lyon met Olympique Marseille komend weekend.