Opvallende Ajax-uitblinker: Misschien hebben andere mensen aan mij getwijfeld

Opvallende Ajax-uitblinker: "Misschien hebben andere mensen aan mij getwijfeld"

06-11-2019 08:32
62

Net als zijn teamgenoten bij Ajax en trainer Erik ten Hag, is Noussair Mazraoui kritisch op het optreden van scheidsrechter Gianluca Rocchi. De Italiaan stuurde tegen Chelsea zowel Daley Blind als Joël Veltman met een rode kaart naar de kant.

"Wat een wedstrijd", stamelt Mazraoui in gesprek met het ANP. "Er is echt zo veel gebeurd." Dat kwam niet in de laatste plaats door Rocchi. "Als hij eerst fluit voor een overtreding op Blind, dan hoeft Daley er niet af en krijgt Veltman ook niet meteen zijn tweede gele kaart en een strafschop tegen", stelt de rechtsback. "Daarna was het vechten met negen man. Gelukkig bleef het bij 4-4."

De 21-jarige Mazraoui speelde tot de rode kaarten ijzersterk. De Marokkaanse international, die vorig seizoen zijn doorbraak beleefde bij Ajax, kreeg in Londen weer eens de voorkeur boven Sergiño Dest. "Ik moest het hier weer laten zien. Natuurlijk staat er dan druk op in een uitwedstrijd tegen Chelsea. Maar ik denk dat ik het wel aardig heb gedaan."

Mazraoui hield Christian Pulisic, de laatste weken in vorm bij Chelsea, in bedwang. "Misschien hebben andere mensen aan mij getwijfeld", zegt hij over zijn eigen optreden. "Maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Ik ben blij dat ik mezelf heb kunnen laten zien. Hier kan ik mee verder. Hier moet ik op verder bouwen."