'Als het geel was vanwege hands echt schandalig, maar anders dom van Veltman'

'Als het geel was vanwege hands echt schandalig, maar anders dom van Veltman'

06-11-2019 08:55
98

Ajax werd dinsdag in het Champions League-duel met Chelsea bepaald niet geholpen door scheidsrechter Gianluca Rocchi, maar moet de hand ook in eigen boezem steken. De ploeg van trainer Erik ten Hag pakt teveel gele kaarten, klinkt het bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Ajax leidde met 1-4 in Londen, toen Daley Blind en Joël Veltman hun tweede gele kaart kregen. "Het gaat mis bij de beslissing van de scheidsrechter", stelt Hedwiges Maduro. "Volgens mij wordt Blind eerst zelf getackeld. Hij maakt daarna een overtreding, waarna Veltman ook nog geel krijgt. Dat was een handsbal, maar geen geel. Daar kantelt de wedstrijd. Als het geel was vanwege hands, dan vind ik het echt schandalig. Is het geel vanwege protesteren, dan vind ik het dom van Veltman."

"Het is mooi dat we aan het zoeken zijn waarom hij geel krijgt, want we kunnen ons niet inbeelden dat je voor die handsbal een gele kaart krijgt", vult Simon Cziommer aan. "Hij (Rocchi, red.) mag een penalty geven, maar Veltman gaat niet met de hand naar de bal."

Mark van Rijswijk legt de schuld ook bij Ajax. "Blind snap ik. Hij wordt uit balans gebracht, maar hij zet daarna een tackle in die hij daar nooit moet inzetten. Dat is het enige dat je Ajax kunt verwijten: de eerste gele kaart van Veltman aan de zijkant was niet slim, Promes pakt niet voor het eerst een domme gele kaart en van Blind vond ik het niet verstandig."

"De scheidsrechter heeft absoluut een negatieve rol, daar geen discussie over. Maar Ajax heeft dit seizoen al te veel écht onnodige gele kaarten gekregen", besluit de commentator.