'Actie, reactie' van Ziyech: Ze waren aan het fluiten en dingen aan het roepen

'Actie, reactie' van Ziyech: "Ze waren aan het fluiten en dingen aan het roepen"

06-11-2019 10:35
51

Hakim Ziyech ging dinsdagavond - niet voor het eerst dit seizoen - de hele wereld over door een doelpunt in de Champions League. De Ajax-vedette passeerde doelman Kepa Arrizabalaga bijna vanaf de achterlijn.

Het doelpunt kwam weliswaar op naam van Kepa, die de bal via de paal en zijn gezicht in het doel zag caramboleren, maar Ziyech liet zich graag fêteren. Hij spreidde zijn armen en keek het publiek op Stamford Bridge in.

"Er zat een beetje geluk bij, want het ging via de keeper zijn gezicht. Volgens mij was 'ie er anders niet ingegaan", vertelt Ziyech bij Ziggo Sport. "Waarom ik zo juichte? Voordat ik schoot, waren ze (Chelsea, red.) aan het fluiten en dingen aan het roepen. Actie, reactie."

Ook de 1-2 van Quincy Promes werd ingeleid door Ziyech. "Ik weet dat Quincy loopt, dus dan moet je hem gewoon erachter leggen. Hij hoeft er alleen tegenaan te lopen. Van buiten is het mooi om te zien, maar voor ons is het een automatisme. We vinden elkaar heel makkelijk."

De spelmaker van Ajax liet zich ook uit over de dubbele rode kaart voor Ajax. "Die van Daley Blind was duidelijk, maar daarna zag ik hem (scheidsrechter Gianluca Rocchi, red.) een nummer zoeken. Joël Veltman stond naast me en hij zag hem in eerste instantie, maar hij bleef zoeken dus ik dacht dat het niet voor Joël was."