De Mos vol lof over Ajax: 'Flinke transfersom dubbel en dwars terugverdiend'

De Mos vol lof over Ajax: 'Flinke transfersom dubbel en dwars terugverdiend'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 11:58wo 06-11-2019 om 11:58

Hakim Ziyech krijgt een 10 van Aad de Mos na zijn optreden tijdens Chelsea - Ajax. Ook Lisandro Martínez en Quincy Promes kunnen op hoge cijfers rekenen van de analist, die op uitnodiging van Ajax aanwezig was op Stamford Bridge.

De Mos genoot het meest van Ziyech, die drie Ajax-goals inleidde. "Laat iedereen nou alsjeblieft stoppen met de vraag of Hakim wel of niet geschikt is voor de absolute top. Hij speelt bij Ajax en dat is op dit moment wereldtop", stelt De Mos in gesprek met De Telegraaf. Hij zag Ziyech voor 'heerlijke passes en assists' zorgen. "Maar hij ging ook voorop in de strijd, pakte ballen af en schakelde uitstekend om. Niets op aan te merken."

Martínez krijgt een 9 van De Mos. "Als je dit in je eerste half jaar bij Ajax kunt leveren, ben je een absolute topper. Als Veltman in de fout gaat en Martinez die herstelt, geeft hij Veltman bij het teruglopen een schouderklopje. Dat geeft aan dat het een goede gozer is, een echte teamplayer. En hij heeft een geweldig linkerbeen, leest het positiespel van Ajax al en is qua vechtlust een echte Argentijn."

Promes is een 'goudhaantje', aldus de oud-trainer van Ajax. De maker van de 1-2 krijgt een 8. "Quincy levert, is een goudhaantje. Hij maakt nooit de derde of de vierde treffer, maar altijd de 0-1 of 1-2. De jaren bij Spartak Moskou en Sevilla hebben hem ongelooflijk veel goed gedaan. Zijn geld, toch een flinke transfersom, heeft hij inmiddels dubbel en dwars terugverdiend."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws