Opvallende mening Derksen: 'Memphis Depay kan niet bij Ajax mee'

Opvallende mening Derksen: 'Memphis Depay kan niet bij Ajax mee'

06-11-2019 13:30
116

Memphis Depay maakt veel indruk in Frankrijk en Europa, maar is volgens Johan Derksen toch niet goed genoeg om mee te kunnen bij Ajax. Derksen kwam dinsdagavond bij Veronica met een opvallende mening op de proppen over Memphis, die te individualistisch zou zijn.

"Voor het eerst in zijn carrière speelt hij structureel goed. Hij gedraagt zich ook behoorlijk, dus het is een volwassen prof geworden", zegt Derksen. "Dat hij naar een grote club wil vind ik een beetje overdreven, want hij zit al bij een uitstekende club. Hij is niet goed genoeg voor de absolute top. Dat zit hem denk toch in z'n kwaliteiten. Ik denk niet dat hij bij Ajax meekan."

"Hij speelt te veel individueel. Het is geen teamspeler. Bij Ajax is de teamdiscipline heel belangrijk", zegt Derksen. "Bij het Nederlands elftal heeft hij een vrije rol, maar ik zie hem niet schitteren bij Real Madrid of Manchester City."

Wim Kieft denkt dat Memphis het juist wel in zich heeft om de top te bereiken. "Als ik hem zie spelen bij het Nederlands elftal denk ik dat het er wel inzit. Zijn eerste stap is niet goed geweest. Manchester United kon hij niet aan. Hij was ook nog niet volwassen in z'n hoofd."

"Nu valt het een beetje samen. Je moet hem als trainer op een bepaalde manier benaderen. Koeman doet dat heel goed en deze waarschijnlijk ook (Rudi Garcia, red.). Ik vind hem echt heel erg goed."