Done deal: Vitesse stunt en contracteert 'geel-zwarte' Honda

Done deal: Vitesse stunt en contracteert 'geel-zwarte' Honda

06-11-2019 15:04 Laatste update: 15:10
125

Het is rond: Keisuke Honda mag zich voetballer van Vitesse noemen. De Arnhemse club heeft de 33-jarige Japanner gecontracteerd tot het einde van het seizoen.

Vitesse maakt de transfer woensdagmiddag wereldkundig. Honda meldde zich vorige week bij Vitesse en sluit na de interlandperiode volledig aan bij de selectie van trainer Leonid Slutsky. Eerst moet Honda nog een werkvergunning krijgen en een interlandperiode afwerken met Cambodja, waar hij bondscoach is.

"Het is een tijd geleden dat ik in Nederland heb gevoetbald. Hopelijk herinneren de voetballiefhebbers in Nederland mij nog", reageert Honda op de Vitesse-site. "Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om indruk te maken op de velden. Ik wil belangrijk zijn voor het team en kijk er naar uit om in het stadion en voor de supporters te spelen. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat ik, na VVV-Venlo, opnieuw in het geel-zwart mag spelen."

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse: "Ik ben blij dat we op deze manier en ook nog voor de winterstop de diverse blessures kunnen opvangen. De carrière van Keisuke spreekt voor zich. Hopelijk laat hij opnieuw zijn kwaliteiten zien in de Eredivisie."

Honda begon zijn professionele carrière bij Nagoya Grampus Eight uit Japan. In 2008 maakte hij de overstap naar VVV, waar hij na twee succesvolle jaren een toptransfer naar CSKA Moskou verdiende. In Rusland werkte hij samen met Slutsky. Later kwam Honda uit voor AC Milan, Pachuca en Melbourne Victory. De laatste maanden bood hij zichzelf aan bij onder meer Milan en Manchester United én trainde hij kortstondig mee bij VVV.