Grootste clubs willen 'verschrikkelijk goede' Onana: 'Bij Ajax zit je ook goed'

Grootste clubs willen 'verschrikkelijk goede' Onana: 'Bij Ajax zit je ook goed'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 15:55wo 06-11-2019 om 15:55

Ronald Waterreus komt superlatieven tekort voor Andre Onana. De doelman van Ajax etaleerde dinsdagavond tegen Chelsea wéér zijn klasse in de Champions League. Inmiddels mag hij tot de beste keepers ter wereld worden gerekend, vindt Waterreus.

"Daar hoort hij zeker bij. Zijn uitstraling is indrukwekkend", zegt Waterreus tegen het Algemeen Dagblad. Hij vond Onana ook al 'magistraal' tegen Lille en Valencia. "Een superatleet. Alles wat een topkeeper moet hebben, heeft hij. Al zijn er, logisch wel, ook zwakke momenten. Bijvoorbeeld tijdens die 6-2 vorig seizoen in De Kuip tegen Feyenoord. En ook de 3-0 nederlaag tegen PSV. Maar natuurlijk: hij is een fantastische keeper die altijd rustig blijft."

Of Onana de allerbeste is, valt volgens Waterreus nog te bezien. "Mooi altijd hoe dat werkt. Wij zien hem elke week spelen en vinden dan snel dat hij de beste is. Is hij beter dan Ter Stegen? Nee. Is hij beter dan Neuer? Nee. Is hij beter dan De Gea? Nee. Is hij beter dan Oblak? Nee. Is hij beter dan Courtois? Misschien. Maar Onana is óók gewoon verschrikkelijk goed. Het is terecht dat we hem linken aan de grootste clubs van Europa. Dat verdient hij ook. Maar hij speelt de eerder genoemde namen niet zomaar uit de basis."

Door zijn prestaties onder de Ajax-lat zitten onder meer Tottenham Hotspur, Manchester United en Paris Saint-Germain achter Onana aan. Waterreus komt met een andere suggestie. "Bij Ajax zit je nu ook goed. Maar ik snap dat de ambitie er is om in een grotere competitie te spelen. Dan schiet mij nu Juventus te binnen. Daar speelt Szczesny de meeste wedstrijden met Buffon als tweede man. Buffon gaat een keer stoppen. Szczesny vind ik voor dát niveau niet de beste keeper."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws