Olde Riekerink (56) heeft weer nieuwe club: Trots om terug te zijn

Olde Riekerink (56) heeft weer nieuwe club: "Trots om terug te zijn"

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 17:48wo 06-11-2019 om 17:48

Jan-Olde Riekerink werd zes maanden geleden ontslagen bij sc Heerenveen, maar heeft alweer een nieuwe club gevonden. Cape Town City FC uit Zuid-Afrika heeft woensdag de komst van de 56-jarige trainer uit Hengelo aangekondigd.

Olde Riekerink werd in de zomer van 2018 aangesteld door Heerenveen, maar hield het geen seizoen vol in Friesland. Hij moest in april vertrekken. "Ik heb veel jaren in de voetballerij gewerkt en heb ervaring met Zuid-Afrikaanse spelers. Bij Ajax werkte ik samen met Steven Pienaar en Benny McCarthy. We hadden een goede relatie."

"Wat ik toevoeg is mijn ervaring op het hoogste niveau", zegt Olde Riekerink. "Ik hoop dat we de resultaten gaan pakken die bij de ambitie van de club passen. Ik ben trots om terug te zijn en om deze club te coachen."

Olde Riekerink heeft als trainer een verleden bij Jong Ajax, AA Gent, FC Emmen, de Chinese bond, Galatasaray en Heerenveen. Hij werkte als assistent bij FC Porto en Metallurg Donetsk uit Oekraïne. Olde Riekerink was hoofd jeugdopleidingen bij zowel Ajax als Galatasaray.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws