Arsenal is het helemaal kwijt en loopt in Europa tegen nieuwe domper aan

06-11-2019 18:46
32

Arsenal is woensdag tegen Vitória SC tegen een late domper aangelopen. De Europa League-wedstrijd leek met 0-1 te worden gewonnen, maar in de blessuretijd sloeg Vitória nog een keer toe: 1-1.

Bij winst op Vitória was Arsenal zo goed als zeker van de volgende ronde van de Europa League, al is er nog steeds weinig aan de hand. De Londenaren wisten het verzet niet te breken in Portugal en keken na 45 minuten nog steeds tegen een 0-0 tussenstand in.

In de tweede helft was Unai Emery genoodzaakt om Alexandre Lacazette te brengen om alsnog een overwinning te forceren. Die leek er te komen toen Skhodran Mustafi in de tachtigste minuut scoorde. Het leek genoeg voor de overwinning, tot Bruno Duarte in de 91e minuut voor de gelijkmaker zorgde.

De voorsprong van Arsenal op nummer twee Eintracht Frankfurt is nu vier punten, al moeten de Duitsers nog wel een wedstrijd spelen. Vítória is zo goed als zeker uitgeschakeld in Europa.

Arsenal heeft nu al vier duels op rij niet weten te winnen. Na de 1-0 nederlaag tegen Sheffield United werd er gelijkgespeeld tegen Crystal Palace en Wolverhampton Wanderers.