Tennisuitslag voor Real Madrid, Paris Saint-Germain ontsnapt tegen Brugge

Tennisuitslag voor Real Madrid, Paris Saint-Germain ontsnapt tegen Brugge

06-11-2019 22:54 Laatste update: 23:35
29

Real Madrid heeft het blazoen opgepoetst tegen Galatasaray. De Spaanse grootmacht won in eigen huis met 6-0 in groep A van de Champions League. Paris Saint-Germain verzekerde zich in dezelfde poule reeds van de knock-outfase.

Rodrygo eiste in het Estadio Santiago Bernabéu een hoofdrol op. Het wonderkind schoot al na vier minuten raak na een hoge voorzet van Marcelo. Drie minuten later wisten de Brazilianen elkaar weer te vinden. Ditmaal kopte Rodrygo raak op aangeven van Marcelo. In de veertiende minuut werd het nog mooier voor Real Madrid, dat geen kind had aan Galatasaray. De bal ging op de stip na een overtreding op Toni Kroos en captain Sergio Ramos scoorde met een fraaie panenka.

Daarmee was het pleit al beslecht. Real Madrid, de laatste maanden bepaald niet in grootse doen, nam gas terug. De Koninklijke nam op slag van rust desondanks verder afstand. Rodrygo was nu eens aangever met een lage voorzet, Karim Benzema rondde af. De tweede helft was lange tijd een stuk minder spectaculair. Pas in de slotfase sloeg Real nog twee keer toe. Benzema tekende voor zijn tweede van de avond op aangeven van Dani Carvajal en op de valreep tekende Rodrygo zelfs nog voor zijn derde goal.

PSG met schrik vrij
Paris Saint-Germain had in eigen huis de handen vol aan Club Brugge, al leek het daar aanvankelijk niet op. De Fransen kwamen na 22 minuten op voorsprong via Mauro Icardi, die van dichtbij binnentikte na slim verlengen van Ángel Di María. PSG, dat verder aantrad met onder meer Kylian Mbappé, verzuimde echter verder afstand te nemen en een kwartier voor tijd kwamen de Belgen bijna langszij.

Club Brugge kreeg een strafschop na een overtreding van Thiago Silva op Mbaye Diagne. Laatstgenoemde ging zelf achter de bal staan, maar Keylor Navas bracht redding. Daarmee bleef het bij 1-0 en is PSG met twaalf punten uit vier duels zeker van de volgende ronde. Ook Real Madrid is dicht bij overwintering met zeven punten. Club Brugge blijft steken op twee, Galatasaray op één.

Tottenham tankt vertrouwen
Tottenham Hotspur zette op bezoek bij Rode Ster Belgrado een grote stap richting overwintering. De Londenaren wonnen het duel in groep B met 4-0. De veelbesproken Heung-Min Son vertolkte een hoofdrol. De Zuid-Koreaan tekende na rust voor 0-2 en 0-3 en maakte een sorry-gebaar in de camera na het trieste incident met André Gomes. Giovani Lo Celso had Spurs in de eerste helft in de kluts al op voorsprong gezet. Christian Eriksen zorgde voor het slotakkoord.