Bosz stunt en is weer in de race, rechtsback Walker trekt keepershandschoenen aan

06-11-2019 22:57 Laatste update: 23:06
23

Peter Bosz en Bayer Leverkusen zijn weer helemaal terug in de race om de derde plek in Groep D en mogen zelfs nog stiekem dromen van Champions League-overwintering. Die Werkself stonden bij aanvang van het thuisduel met Atlético Madrid nog op nul punten, maar braken woensdagavond de ban.

Groep D
Juventus verzekerde zich eerder op de avond van een plek in de achtste finales en had gezelschap kunnen krijgen van Atlético. De ploeg van Diego Simeone gaf echter niet thuis in Leverkusen. Nadat Los Rojiblancos al meerdere malen aan een achterstand waren ontsnapt, ging het vlak voor rust op kolderieke wijze mis: Thomas Partey wilde een aanvankelijk afgeslagen corner wegwerken, maar kopte de bal pardoes in eigen doel. Kort na rust kwam Bayer zelfs op 2-0, terwijl de Atlético-defensie er weer niet goed uitzag: Mario Hermoso tastte mis, Felipe greep niet in en Kevin Volland schoot raak.

Atlético werd wakker en bezorgde doelman Lukas Hradecky handenvol werk in de slotfase: na een directe rode kaart voor Nadiem Amiri zorgde Álvaro Morata nog voor de 2-1, maar die treffer in de extra tijd kwam te laat. De ploeg van Bosz komt op drie punten en staat op gelijke hoogte met Lokomotiv Moskou. De achterstand op nummer twee Atlético is vier punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

Groep C
Manchester City is tegen zijn eerste puntenverlies van deze Champions League-campagne aangelopen, na een tumultueus verlopen wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Aanvankelijk was er nog niets aan de hand voor The Citizens: na balverlies van Marten de Roon ging het tempo omhoog en tekende Raheem Sterling voor de vroege 0-1. De ploeg van Pep Guardiola verzuimde echter om uit te lopen en nadat doelman Ederson geblesseerd uitviel, werd het zelfs gelijk: Mario Pasalic kon de 1-1 achter invaller Claudio Bravo koppen.

In de slotfase nam het duel een krankzinnige wending. Alejandro Gómez brak door en werd neergehaald door Bravo: de ingevallen keeper kreeg rood en Kyle Walker moest de handschoenen aantrekken. Het eerste wapenfeit van de rechtsback was het stoppen van een vrije trap van Ruslan Malinovskiy. Walker hield zelfs zijn doel schoon en Manchester City vertrok alsnog met een punt uit speelstad Milaan.

Atalanta heeft zijn eerste Champions League-punt ooit te pakken, Manchester City is nog niet zeker van de achtste finales. De wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Shakhtar Donetsk verliep minstens zo bizar. Bij een stand van 1-1 gebeurde er van alles in de slotfase: Nikola Moro (Dinamo Zagreb) en Marlos (Shakhtar) kregen allebei rood en Luka Ivanusec en Arijan Ademi lieten Dinamo uitlopen naar 3-1. De 3-2 van Júnior Moraes in minuut 93 leek slechts voor de statistieken, maar Tetê benutte in minuut 98 (!) nog een penalty, na een overtreding op de meegekomen doelman Andriy Pyatov.