Veel geroemde Ünüvar onder de maat op WK: 'Daar heeft Naci het moeilijk mee'

Veel geroemde Ünüvar onder de maat op WK: 'Daar heeft Naci het moeilijk mee'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 23:40wo 06-11-2019 om 23:40

De verwachtingen rond Naci Ünüvar waren op voorhand hooggespannen op het WK in Brazilië, maar de creatieveling van Oranje O17 heeft het lastig. Hij worstelt met zijn nieuwe rol als hangende rechtsbuiten.

"Het is wel wennen, maar een goede speler moet op meerdere posities kunnen spelen. Dat mag geen excuus zijn", vertelt de zestienjarige Ajacied aan Voetbal International. In de achtste finale tegen Nigeria kende hij zijn minste optreden en werd hij zelfs gewisseld door bondscoach Peter van der Veen.

"Het is tot nu toe nog niet mijn toernooi, maar de teamprestatie is belangrijker en ik ben blij dat we door zijn. Het gaat met mij persoonlijk nog niet lekker, maar iedere speler heeft dat wel eens. Ik moet er gewoon sterker uitkomen. Ik hoop dat ik nog meer kansen krijg", vertelt Ünüvar.

Van der Veen heeft naar eigen zeggen een logische reden om Ünüvar op een nieuwe plek te zetten. "Hij moet aan de rechterkant spelen, omdat Braaf zo dreigend en in vorm is aan de linkerkant. Daar heeft Naci het moeilijk mee, maar hij pakt het als een man en wil het voor het team over hebben."

Oranje O17 neemt het zondag in de kwartfinale op tegen Argentinië of Paraguay. Omdat Mohamed Taabouni geschorst is, krijgt Ünüvar mogelijk een kans op tien.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws