Ten Hag lost deel van Ajax-puzzel op in Londen: Er zit zeker muziek in

Ten Hag lost deel van Ajax-puzzel op in Londen: "Er zit zeker muziek in"

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 06:56do 07-11-2019 om 06:56

Een deel van de Ajax-puzzel is na het duel met Chelsea misschien wel gelegd, zegt trainer Erik ten Hag. Ten Hag leek zijn vaste basiself nog niet te hebben gevonden, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst opnieuw voor dezelfde formatie kiest als tegen de Londenaren.

Tegen Chelsea speelden Quincy Promes en David Neres in de aanval, Hakim Ziyech en Donny van de Beek stonden op het middenveld. Lisandro Martínez was de meest defensieve middenvelder en Edson Álvarez zat op de bank. "In de Johan Cruijff ArenA kwamen we niet onder de druk uit en om daar niet opnieuw tegenaan te lopen hadden we veel voetballend vermogen nodig. Vandaar zijn we met die vijf offensieve spelers gestart", vertelt Ten Hag donderdag in De Telegraaf.

Ten Hag koos voor meer aanval en sluit niet uit dat hij vaker zo gaat spelen. "We hebben een stap vooruit gezet en goed gespeeld met dit elftal in deze formatie, maar we moeten onszelf nog wel verder ontwikkelen. Maar het is mooi om te zien dat al die aanvallend goede spelers de volle bereidheid tonen om voor elkaar het vuile werk te doen."

"Er zit zeker muziek in. Misschien gaat het iets te ver om te stellen dat we verder zijn dan vorig seizoen, maar ik kan me voorstellen dat het wervelender oogt. Dat komt ook door de diepgang, snelheid en het vele bewegen van onze aanvallers. Het ziet er allemaal heel dynamisch uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws