Advocaat neemt Ajax als voorbeeld voor Feyenoord: 'Het lijkt zo eenvoudig te gaan'

Advocaat neemt Ajax als voorbeeld voor Feyenoord: 'Het lijkt zo eenvoudig te gaan'

07-11-2019 07:53 Laatste update: 07:59
112

Dick Advocaat is lovend over het spel van concurrent Ajax. De trainer genoot van de Amsterdammers tijdens de wedstrijd tegen Chelsea en ziet de club als een voorbeeld voor zijn eigen Feyenoord.

"Ajax speelde geweldig. Het lijkt wel of het bij hen vanzelf gaat", vertelt Advocaat geciteerd door De Telegraaf. "Er is zoveel techniek, zoveel mooi voetbal, als ik alleen al kijk naar sommige dingen in de wedstrijd tegen Chelsea, zoals het keiharde inspelen van Hakim Ziyech op Donny van de Beek, de aanname die daarbij hoort en de afronding, dan is dat fantastisch. Het lijkt allemaal zo eenvoudig te gaan, maar het betekent alleen maar dat het allemaal geweldig in elkaar zit."

Wedden

Meer odds

De situatie van Ajax is volgens de coach absoluut niet te vergelijken met de situatie waarin Feyenoord nu zit. "Hier maken de mensen zich druk als een speler van vijf miljoen op de bank zit. Bij Ajax halen ze spelers van zeventien of achttien miljoen euro en betalen ze enorme salarissen. Daar is Feyenoord helemaal niet aan toe, maar daar moet deze club wél naar toe. Dat gaat natuurlijk alleen maar als je resultaten blijft boeken."

Europese top
Advocaat ziet dat de Nederlandse trainers er steeds beter op staan in Europa. "Kijk even wat er gebeurt op het moment dat bij Bayern München de trainer weggaat. Nu vallen opeens de namen van Ten Hag en Van Bommel als kandidaten voor de opvolging. Dat heb ik in geen jaren gehoord, Nederlandse trainers die in beeld zijn bij Europese topclubs", aldus de trainer.