Zenden in Engeland na Ajax-spektakel: 'In Nederland klaagt iedereen over arbiter'

Zenden in Engeland na Ajax-spektakel: 'In Nederland klaagt iedereen over arbiter'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 10:23do 07-11-2019 om 10:23

Boudewijn Zenden ziet dat men in Nederland vooral de schuld legt bij arbiter Gianluca Rocchi voor de bizarre gebeurtenissen bij Chelsea-Ajax. Daley Blind had die tackle echter nooit moeten maken, stelt de oud-speler van Chelsea.

Blind en Joël Veltman kregen binnen enkele seconden van elkaar een rode kaart, waardoor Ajax met negen man verder moest en Chelsea terug kon komen tot 4-4. "In Nederland, waar de meeste mensen voor Ajax zijn, klaagt iedereen over de scheidsrechter en dat Chelsea de kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen", begint Zenden in gesprek met talkSPORT. "Maar als Blind al een gele kaart op zak heeft, waarom neemt hij dan het risico op nog een kaart?"

De kritiek op de handsbal van Veltman vindt Zenden terecht. "De tweede gele kaart van Veltman was een beetje zwaar. Je geeft al een penalty, dus waarom stuur je hem eraf?" De VAR had hierbij kunnen ingrijpen, meent Zenden. "Het zou het spelletje eerlijker moeten maken, maar de beslissingen nemen te veel tijd in, en de spelers zijn bang om te juichen omdat ze nooit zeker zijn."

"Soms zie je puntjes en lijntjes bij de VAR die niet eens recht zijn. Hoe moeilijk kan het zijn met de technologie van vandaag?", besluit Zenden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws