Kraay jr. maakt zich druk en tikt UEFA op de vingers: Dan ben je dus genaaid

Kraay jr. maakt zich druk en tikt UEFA op de vingers: "Dan ben je dus genaaid"

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 12:09do 07-11-2019 om 12:09

Laatste update: donderdag 7 november 2019 om 14:56do 07-11-2019 om 14:56

Hans Kraay jr. maakt zich druk om de regels van de UEFA, die in zijn ogen onduidelijk zijn. De analist doelt op de rode kaart die Joël Veltman kreeg in het Champions League-duel met Chelsea van dinsdag (4-4). Veltman maakte hands, maar na afloop was er veel discussie of het wel echt hands was.

"Het meeste wat mij dwars zit is dat de UEFA en de FIFA aan iedereen hebben verteld dat wanneer je natuurlijk staat het niet uitmaakt of je een bal tegenhoudt die richting de goal gaat. Je hoeft niet meer met je armen op de rug. Dan is het geen hands. Dit is gewoon geen hands", zegt Kraay jr. bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Veel mensen vinden het belachelijk dat hij geel kreeg. Als een scheidsrechter zegt dat het wèl hands is, dan is het ook een gele kaart. Ik zou me veel drukker maken om die regel. Je mag je handen natuurlijk houden. Dan ben je dus genaaid."

Kees Kwakman vindt het lastig om in te schatten wat 'een natuurlijke houding' precies betekent. "Als je loopt, een sliding maakt of een bal probeert te blocken, gaan je handen overal heen. Bij hands moeten er zo min mogelijk penalty's gegeven worden. Ze zeggen dat Veltman een natuurlijke houding had. Als dat ook geen natuurlijke houding meer is, weet ik niet wanneer het dat wèl is. Nu wordt er gezegd dat hij z'n hand weg moet trekken. We gaan er maar vanuit dat je met je handen op je rug moet staan."

Kraay jr. heeft wat aan te merken op de teksten van Ajax-trainer Erik ten Hag, die vond dat Ajax twee keer benadeeld is tegen Chelsea. "Ten Hag zei na afloop dat Ajax over wedstrijden twee keer bestolen is. Hij doelde op de afgekeurde goal van Promes en de overtreding op Blind voor hij z'n tackle inzette. Daar was ik het helemaal niet mee eens. Ik vond het niets."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Kraay jr.?

(1887 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws