Blind: 'Het is al een tijdje geleden uit de regels geschrapt, echt bizar'

Blind: 'Het is al een tijdje geleden uit de regels geschrapt, echt bizar'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 12:25do 07-11-2019 om 12:25

Daley Blind ging na zijn rode kaart verhaal halen bij de vierde man, maar kreeg al snel het verzoek om naar de kleedkamer te gaan. Daar zat ook Joël Veltman, die op hetzelfde moment rood kreeg van Gianluca Rocchi. De sfeer was niet opperbest.

"Het was niet heel gezellig in de kleedkamer...", vertelt Blind aan Ajax Life. "De materiaalmannen waren er ook en onze kicksen vlogen door de lucht. Ik ging op zoek naar beelden van het moment, maar die kon ik niet vinden. Toen zag ik allerlei appjes van vrienden en daarin stond: je wordt gehaakt, dit is schandalig. Het is echt ongelooflijk gewoon."

Blind kan niet anders zeggen dan dat de arbitrage gefaald heeft en steekt zijn frustratie niet onder stoelen of banken. Hij ging verhaal halen bij de vierde man. "Er kwam emotie boven toen ik langs de vierde man liep en ook toen haakte ik in op dingen uit de eerste wedstrijd tegen Chelsea. Wat hij daarop antwoordde? Ga naar de kleedkamer, zei hij..."

"Weet je wat het gekke is? We krijgen bij de start van het seizoen allemaal voorlichting over nieuwe regels voor gele kaarten bij het maken van hands plus ga zo maar door. En het driedubbel bestraffen (twee keer geel en strafschop, red.) is al een tijdje geleden uit de regels geschrapt. Het is echt bizar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws