Update: 'Bondscoach Noord-Ierland stemt in met transfer vlak voor Oranje-duel'

Update: 'Bondscoach Noord-Ierland stemt in met transfer vlak voor Oranje-duel'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 13:19do 07-11-2019 om 13:19

Laatste update: vrijdag 8 november 2019 om 10:09vr 08-11-2019 om 10:09

Noord-Ierland raakt mogelijk zijn bondscoach kwijt vlak voor het treffen met Oranje in de EK-kwalificatie. Stoke City heeft zich bij de Noord-Ierse bond gemeld voor Michael O'Neill.

Dat bevestigt de federatie aan de BBC. De Noord-Ierse voetbalbond is momenteel in onderhandeling met Stoke City over de transfersom die betaald moet worden voor de bondscoach. Zaterdag 16 november speelt Noord-Ierland tegen het Nederlands elftal. Met twaalf punten uit zes duels staat het land drie punten achter op koplopers Nederland en Duitsland. Noord-Ierland vecht tegen Oranje dus voor zijn laatste kans op plaatsing voor het EK via de kwalificatiereeks.

Stoke City zit diep in de problemen in het Championship. De club van Bruno Martins Indi staat op de 24e plek in de tweede Engelse divisie. Op 1 november werd Nathan Jones na negen maanden in dienst ontslagen bij de club.

Update 8/11 10.10 uur: Michael O'Neill is akkoord over een vertrek bij de nationale bond van Noord-Ierland. De coach verlaat het land voor een avontuur bij Championship-laagvlieger Stoke City. Een akkoord over de transfersom ligt bijna op tafel, meldt Sky Sports. Dat betekent dat Noord-Ierland vlak voor het cruciale duel met Oranje zijn bondscoach kwijtraakt. 

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws