Gravenberch geniet van ontwikkeling 'Mo': 'Doet hij straks op hoogste niveau'

Gravenberch geniet van ontwikkeling 'Mo': 'Doet hij straks op hoogste niveau'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 13:39do 07-11-2019 om 13:39

Laatste update: donderdag 7 november 2019 om 13:51do 07-11-2019 om 13:51

Ryan Gravenberch is goede vrienden met Mohamed Ihattaren door hun gezamenlijke periode bij de Nederlandse jeugdelftallen, en de Ajacied kijkt vol bewondering naar de ontwikkeling van de jonge PSV'er. De middenvelder ziet hem als een voorbeeld.

"Mo is goed", zegt Gravenberch in een interview met Voetbal International. "Wat ik mooi vind aan hem, is dat hij al van kleins af aan zijn eigen koers vaart. Mo bedenkt iets op het veld en doet het gewoon, het maakt niet uit op welk niveau. Hij heeft dat altijd gedaan, nu in de Eredivisie doet hij het en straks op het hoogste podium zal hij dat ook doen. Of ik jaloers ben? Nee, ik ben vooral heel blij voor hem. Misschien ben ik wel het tegenovergestelde van hem. Ik ben nog wat te afwachtend geweest, maar dat zou ik niet moeten zijn. Het is bij mij soms nog wat bescheiden, maar ook weer niet te. Ik maak er, zeker de laatste tijd, stappen in."

Gravenberch maakte eerder dan Ihattaren zijn Eredivisie-debuut, maar moet het nu bij Ajax met minder speelminuten dan zijn vriend bij PSV doen. "Hij maakt een andere ontwikkeling door dan ik, omdat Ajax en PSV verschillende clubs zijn. Ik denk dat hier het niveau hoger ligt. Ik wacht daarom geduldig op mijn kansen. Mo heeft die al gekregen, met twee handen aangepakt en ook direct laten zien wat hij kan. In dat opzicht is hij een voorbeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Van wie ben jij tot nu toe meer onder de indruk?

(1461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws