Slecht nieuws voor Oranje: blessure Memphis blijkt ernstiger dan verwacht

Slecht nieuws voor Oranje: blessure Memphis blijkt ernstiger dan verwacht

07-11-2019 15:58
49

Slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Memphis Depay is naar alle waarschijnlijkheid niét inzetbaar voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. De aanvaller van Olympique Lyon is deze week geblesseerd geraakt.

Memphis heeft last van een hamstringblessure, zo heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Dat meldt L'Equipe. Het Nederlands elftal speelt op 16 en 19 november EK-kwalificatiewedstrijden tegen respectievelijk Noord-Ierland en Estland. De kans is klein dat Memphis erbij is.

Het is niet de eerste keer dat Memphis wordt geteisterd door blessureleed. Hij miste vorige maand het kwalificatieduel van Nederland met Wit-Rusland vanwege bovenbeenklachten. Vrijdag maakt bondscoach Ronald Koeman de definitieve selectie bekend.

Memphis deed dinsdag nog een helft mee in het Champions League-duel van Lyon met Benfica (3-1). In de rust bleef hij achter in de kleedkamer. Dat was in eerste instantie uit voorzorg, maar naar nu blijkt is de kwetsuur ernstiger dan verwacht.