Van Basten 'niet eerlijk' tegen verbaasde Van Bommel: Ik kon niks zeggen!

Van Basten 'niet eerlijk' tegen verbaasde Van Bommel: "Ik kon niks zeggen!"

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 17:03do 07-11-2019 om 17:03

Mark van Bommel en Marco van Basten worden geen vrienden meer. De huidige trainer van PSV stelde zich korte tijd niet beschikbaar voor het Nederlands elftal, omdat de toenmalige bondscoach Van Basten 'niet eerlijk' tegen hem was.

Dat vertelt Van Bommel jaren na dato in het FOX Sports-programma De Jaren van Perez. "Hij was niet eerlijk tegen mij", vertelt de voormalige middenvelder. In de interland tussen Nederland en Roemenië in 2008 ging het mis. "Ik kreeg als opdracht om hun spelmaker Dorinel Munteanu te dekken. Ik moest volle bak drukzetten, maar als hij zich liet uitzakken moest ik blijven staan. Laat hem die ballen maar geven, zei Van Basten."

Munteanu liet zich echter uitzakken en leidde met een crossbal een grote kans voor Roemenië in. "In de rust komen we binnen en Van Basten zegt: je laat die speler helemaal vrij. Trainer, daar ben ik het niet mee eens, zei ik. Vervolgens loop ik weer naar buiten, maar word ik na 48 minuten gewisseld."

Na de wedstrijd sprak Van Bommel Van Basten erop aan. "Hij zei dat hij het bewust deed, want anders zou de tegenstander het zien. Maak je niet druk, we zien elkaar morgen, zei Van Basten. Alleen, dat was niet de échte uitleg. Een dag later belde hij mij. Mark, je hebt het slecht gedaan. Je hoeft niet mee naar Finland." Van Basten legde vervolgens de telefoon op de haak. "Ik kon niks zeggen! Sindsdien is het niet meer goedgekomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws