Van Basten slaat terug naar Van Bommel: Dan heb je een heel slecht geheugen

Van Basten slaat terug naar Van Bommel: "Dan heb je een heel slecht geheugen"

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 17:48do 07-11-2019 om 17:48

Marco van Basten heeft een andere lezing van het verhaal over zijn geschil met Mark van Bommel. In de studio van FOX Sports stelt de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal dat de huidige PSV-trainer waarschijnlijk een slecht geheugen heeft.

Van Bommel zei in De Jaren van Perez dat Van Basten 'niet eerlijk' was. "Het is natuurlijk zijn verhaal en hij heeft dat zo onthouden", countert de FOX-analist. Van Bommel luisterde in de interland tussen Nederland en Roemenië in 2008 niet naar een tactische aanwijzing, aldus Van Basten. "Ik heb het hem een keer of vijf uitgelegd, John van 't Schip heeft het gedaan. Rob Witschge ook. Op de één of andere manier kwam het niet over bij hem."

In de rust legde Van Basten het nog een keer uit. "Het was niet zo ingewikkeld, maar na rust deed hij het wéér. Dus na zes minuten - niet drie - is hij gewisseld. We hadden het heel duidelijk uitgelegd, dat moet te begrijpen zijn." Van Basten gaf vervolgens aan Van Bommel te kennen dat hij niet mee hoefde naar de volgende interland, vier dagen later tegen Finland. "We waren uiteraard niet tevreden met hem."

Hoe dat verliep, stoorde Van Bommel. Hij beweerde dat Van Basten de telefoon meteen op de haak gooide na zijn boodschap. "Dan heb je volgens mij een heel slecht geheugen", aldus San Marco. "Of je wil het niet horen of je hebt het nog steeds niet begrepen. Dat vind ik een beetje typisch. Je kan weleens met iemand niet op dezelfde lijn zitten. Dat had ik met hem."

Lees meer over: Nederland PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws