Kritiek op VAR na Chelsea-Ajax: 'Niet het moment dat iemand wordt aangespeeld'

Kritiek op VAR na Chelsea-Ajax: 'Niet het moment dat iemand wordt aangespeeld'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 18:10do 07-11-2019 om 18:10

Leo Beenhakker is bepaald geen voorstander van de VAR in de huidige vorm. De oud-trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en Real Madrid stoort zich enorm aan de willekeur bij de videoscheidsrechter, die onderwerp van gesprek is na Chelsea – Ajax (4-4).

"Ik snap er helemaal niets meer van. Die hele VAR functioneert niet zoals hij zou moeten functioneren", zegt Beenhakker tegen het Algemeen Dagblad. "Bij buitenspel zie je bijvoorbeeld nooit het beeld van het moment dat iemand wordt aangespeeld. De ene keer is het een teennagel dan is het weer een windvlaag waardoor je haarlok buitenspel staat. Daar ben ik te oud voor geworden. Ik erger me dood."

"Vroeger had je de simpele stelregel: soms werd je in de maling genomen en soms werd de tegenstander in de maling genomen. Aan het eind van de rit had je vijftig procent mazzel en vijftig procent pech gehad", meent de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. "Het is niet meer te begrijpen. De belangen zijn dermate groot geworden dat op alle momenten wordt gelet. Maar ook al zet je er zeven mensen neer, het blijft een persoonlijke interpretatie."

Beenhakker vindt dat de VAR heel anders ingezet moet worden. "Voor bepaalde sleutelsituaties is de VAR prima. Maar laat die scheids van zestien tot zestien zijn eigen wedstrijd fluiten. Als ik thuis zit te kijken, ga ik wat anders doen als het spel weer wordt stilgelegd. En in het stadion zit ik soms vijf minuten wat om me heen te kijken. Het wordt er niet beter en leuker op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws