Spelersrapport: verdediger blinkt uit bij dominant AZ; Boadu ondanks goals slordig

07-11-2019 18:47 Laatste update: 19:06
22

AZ kende, net als in Den Haag een aantal weken terug, een simpele avond tegen FC Astana. De machteloze tegenstander werd met 0-5 van de mat gespeeld en de score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Marco Bizot 6,5: Het was een rustige avond voor de AZ-keeper. Kreeg in de eerste helft geen enkel serieus schot te verwerken, maar moest in de tweede helft bij een 0-3 voorsprong voor het eerst reddend optreden. Dmitri Shomko schoot van grote afstand recht op de kruising van het AZ-doel af, maar Bizot strekte zich volledig en tikte uitstekend over.

Jonas Svensson 6: Was een twijfelgeval voor de wedstrijd, maar was fit genoeg om in de basis te beginnen. Leek zijn krachten te sparen toen duidelijk werd dat het geen al te moeilijke avond ging worden in Kazachstan en werd na ongeveer een uur spelen gewisseld.

Pantelis Hatzidiakos 8: Was zeker van zijn zaak achterin en straalde een goede dosis zelfvertrouwen uit. Was niet bang om op te stomen op de helft van Astana en speelde de bal vaak in voorwaartse richting. Beloonde zijn goede wedstrijd door een afvallende bal in de kruising achter Astana-keeper Erić te rammen.

Stijn Wuytens 6,5: Was bij de les tegen het sporadisch aanvallend Astana. Deed zijn taken centraal achterin en zorgde er met zijn collega's in de verdediging voor dat Astana niet tot scoren kwam.

Owen Wijndal 6,5: Had een makkelijke avond. Hoefde verdedigend niet veel werk te verrichten en kreeg de ruimte om onbeperkt op te stomen langs de lijn. Was in de eerste helft zelfs dicht bij een doelpunt, maar Astana-keeper Nenad Erić was bij de les. Zijn voorzetten leidden vandaag echter tot niets.

Fredrik Midtsjø 7: Maakte aan het begin van de tweede helft de zeer belangrijke 0-2 door van afstand via een been van Astana-speler Evgeny Postnikov raak te schieten. Het was voor de thuisploeg het begin van het einde.

Teun Koopmeiners 6,5: Speelde een minder goede wedstrijd dan we van hem gewend zijn de laatste tijd. Was niet echt aanwezig, maar dat was ook niet nodig tegen een tegenstander van dit kaliber.

Dani de Wit 6: Mocht op '10' beginnen, maar kwam niet of nauwelijks in het strafschopgebied van Astana. Pakte in de eerste helft totaal onnodig een gele kaart, maar herstelde zich in de tweede helft enigszins met een aantal goede loopacties. Gevaarlijk voor het doel werd hij alleen niet.

Calvin Stengs 6,5: De Astana-spelers hadden het lastig met de loopacties van Stengs, die vaak in balbezit kwam op gevaarlijke posities. Aan de bal was hij echter niet op zijn best vandaag. Zijn schoten en passes bereikten, vaker dan we van hem gewend zijn, het beoogde doel niet.

Myron Boadu 7,5: Had geen kind aan de zeer matige verdediging van Astana. Kwam uiteindelijk twee keer tot scoren, maar had zelfs kansen om er vier of vijf te maken als hij het vizier écht op scherp had staan in Kazachstan. Een minuut voor tijd kreeg hij het zelfs voor elkaar om voor een open doel over te schieten. We vergeven het hem na zijn twee doelpunten.

Oussama Idrissi 7: Speelde een ietwat ongelukkige wedstrijd, maar pikte wel zijn doelpuntje mee. Het was ook moeilijker om te missen dan om de bal in het doel te schieten, maar je moet het natuurlijk nog wel even doen.

WISSELS:

Yuki Sugawara 6: Aan inzet geen gebrek bij de Japanner, die als vervanger van de niet geheel fitte Svensson binnen de lijnen kwam. Stoomde een aantal keer prima op langs de zijlijn, maar zijn voorzetten bereikten hun doel niet.

Jordy Clasie 6: Kwam als vervanger van doelpuntenmaker Midtsjø binnen de lijnen en speelde een onopvallende wedstrijd.

Zakaria Aboukhlal -: speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.