Stam staat stil bij Feyenoord-vertrek: 'Club straalde niet dezelfde visie uit'

Stam staat stil bij Feyenoord-vertrek: 'Club straalde niet dezelfde visie uit'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 18:50do 07-11-2019 om 18:50

Jaap Stam heeft uitgebreid gereageerd op zijn vertrek bij Feyenoord. De 47-jarige trainer is duidelijk over zijn snelle aftocht: het ontbrak in De Kuip aan een duidelijke en eenduidige visie, vertelt hij aan VTBL.

"Ik heb een bepaalde visie. Daar ben ik continu mee bezig. Maar als je dan ziet dat dat moeilijk gaat, of eigenlijk helemaal niet lukt, dan houdt het voor mij vaak wel op", laat Stam weten. "Een dag na Ajax heb ik het besluit genomen. Kijk, een club heeft visie nodig. Van de jongste jeugd tot de top van een club moet dezelfde visie worden uitgestraald. Dat gebeurde niet."

"Feyenoord wilde me niet kwijt", vervolgt Stam. "Dat waardeerde ik zeker, omdat ook technisch directeur Sjaak Troost en president-commissaris Toon van Bodegom er echt iets van wilden maken, ondanks de groepjes en groeperingen binnen de club. Maar je gaat voor jezelf dingen afwegen: wat kun je er aan doen en wat is er mogelijk op korte termijn. Ik bleef wel bij mijn standpunt."

Dat boze Feyenoord-fans de spelersbus opwachten na de afstraffing tegen Ajax, had geen invloed op zijn besluit. "We weten allemaal hoe supporters zijn. Kortzichtig. Dat begrijp ik aan de ene kant best wel. Maar aan de andere kant geven ze je geen tijd. Dan kunnen ze niet accepteren in welke situatie de club zich bevindt. Dat is jammer. Ook voor spelers."

Stam gaat ook in op de uitspraken van Jan-Arie van der Heijden. "Dat Jan-Arie van der Heijden zei dat ik zelf geen besluiten nam, klopt ook niet. Dan zou ik mijn eigen filosofie verloochenen. Ik heb het me afgevraagd hoor: waren wij als staf duidelijk genoeg? Die vraag is echt regelmatig door mijn hoofd geschoten. Maar duidelijk waren we zeker."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws