Spelersrapport: verschrikkelijk PSV blameert zich; geen enkele voldoende

07-11-2019 20:50 Laatste update: 21:07
161

Een slap en ongeïnteresseerd PSV heeft zichzelf totaal voor schut gezet op bezoek bij LASK Linz. De Eindhovenaren stonden bij rust nog met 0-1 voor, maar gaven het na rust helemaal weg. VoetbalPrimeur maakt rapport op en deelt geen enkele voldoende uit.

Jeroen Zoet 3,5: Maakte ook vandaag weer een erg onzekere indruk. Gaf in de eerste helft al bijna een cadeautje weg door een schot rechtuit het strafschopgebied in te stompen, maar werd gered door zijn verdediging. In de tweede helft ging het wel mis: de 1-1 van Reinhold Ranftl leek toch echt houdbaar, maar Zoet wist het schot niet te keren.

Denzel Dumfries 4: Speelde een bijzonder slechte wedstrijd. Bracht aanvallend minder dan we van hem gewend zijn en liet zijn directe tegenstander Dominik Frieser veel ruimte om aan te leggen van afstand. Deelde in de malaise van de gehele PSV-achterhoede.

Daniel Schwaab 3: Nam zijn verantwoordelijkheid vroeg in de wedstrijd en schoot een penalty beheerst achter LASK-keeper Alexander Schlager. Daarna ging het echter volledig mis: voetballend was het een stuk minder bij de verdediger. Bijna elke bal die hij vooruit speelde verdween in de voeten van een tegenstander of over de zijlijn. Bij de 3-1 en 4-1 van Klauss had de Duitser zijn slaapmuts op.

Nick Viergever 4: Speelde in de eerste helft weer een typische 'Nick Viergever-wedstrijd'. Werkte hard en deed zijn ding, maar in de tweede helft ging het - overigens bij de gehele PSV-achterhoede - mis. Binnen no-time liep LASK uit naar een 4-1 voorsprong en daar was ook Viergever verantwoordelijk voor.

Michal Sadílek 5: Sadílek was misschien nog wel de beste bij PSV achterin, al is dat lastig om te zeggen als je vier tegendoelpunten krijgt. Was een paar keer belangrijk met een aantal goede onderscheppingen, maar kon ook niet voorkomen dat LASK PSV totaal overrompelde in de tweede helft.

Pablo Rosario 3,5: De aanvoerder kwam niet of nauwelijks in het spelbeeld voor en het zegt genoeg dat zijn belangrijkste actie tijdens de wedstrijd het tegenhouden van een schot van LASK was. Hij tikte de bal net voor de doellijn weg.

Érick Gutiérrez 4: Had moeite om het spel te maken en het is natuurlijk opvallend dat ook de belangrijkste actie van de Mexicaan een verdedigende was. Hij haalde in de eerste helft - net als Rosario in de tweede helft - een bal van de lijn en voorkwam daarmee op dat moment de gelijkmaker van LASK. Speelde verder totaal geen rol van betekenis.

Mohamed Ihattaren 4,5: Was de beste van de drie middenvelders en maakte het de LASK-spelers in ieder geval een aantal keer lastig. Beslissend werd hij echter niet. Kreeg diep in de tweede helft nog een oliedomme gele kaart na een schwalbe in het strafschopgebied van LASK.

Ritsu Doan 3: Heeft werkelijk niets laten zien in Oostenrijk. Een wedstrijd om heel snel te vergeten voor de Japanner.

Cody Gakpo 3,5: De jonge aanvaller had het moeilijk tegen de grote verdedigers van LASK en elke keer als hij de bal wél had maakte hij de verkeerde beslissing. Bleef het wel proberen, maar kon absoluut geen vuist maken.

Bruma 4: Kon geen moment imponeren en heeft moeite om het prijskaartje van twaalf miljoen om zijn nek waar te maken. In eerste instantie lukte niets bij de Portugees en zelfs in de meest simpele posities wist hij het voor elkaar te krijgen om balverlies te lijden. Kwam in de tweede helft op snelheid een aantal keer langs zijn directe tegenstander, maar het vervolg was vervolgens steeds matig.

WISSELS:

Amar Ćatić 5: Een lastige situatie voor de jonge vleugelaanvaller, die bij een 2-1 achterstand in het veld kwam. Je kon zien dat hij er alles aan probeerde te doen om gevaarlijk te worden, maar dat lukte hem niet.