ADO is optimistisch, ondanks 1,5 miljoen verlies: AZ laat sporen na in jaarcijfers

ADO is optimistisch, ondanks 1,5 miljoen verlies: AZ laat sporen na in jaarcijfers

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 19:57do 07-11-2019 om 19:57

ADO Den Haag heeft donderdag de financiële cijfers over het voorbije seizoen bekendgemaakt. De Hofstedelingen leden vorig seizoen een verlies van anderhalf miljoen euro, maar kijken met vertrouwen uit naar het volgende seizoen.

Het seizoen 2017/2018 leverde immers nog een negatief resultaat van drie miljoen euro door. Het verbeterde resultaat heeft vooral te maken met een hogere omzet én hulp uit Alkmaar. AZ heeft ADO namelijk aan transferinkomsten geholpen door Björn Johnsen – die transfer werd eind juli 2018, vlak na het begin van het boekjaar 2018/2019 beklonken – over te nemen voor ruim twee miljoen euro.

Ook de 'thuiswedstrijden' van AZ, die noodgedwongen in het Cars Jeans Stadion gespeeld moeten worden, zorgen voor extra 'inkomsten uit horeca en evenementen' voor ADO. Hierdoor verwacht ADO ook de omzet van het huidige seizoen te kunnen vergroten en het nettoverlies nóg verder te beperken: de club rekent erop dat het komend seizoen minder afhankelijk is van de financiële injecties van grootaandeelhouder United Vansen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws