Belabberd PSV stort helemaal in en wordt volledig vernederd in Oostenrijk

07-11-2019 20:43
284

PSV heeft donderdag een dramatische nederlaag geleden op bezoek bij LASK Linz in de Europa League. De ploeg van coach Mark van Bommel maakte een belabberde indruk en ging met 4-1 onderuit in Oostenrijk. Europese overwintering staat op de tocht.

De start was nog veelbelovend voor PSV, dat al na vijf minuten op voorsprong kwam. De bal ging op de stip vanwege hands en Daniel Schwaab verzilverde het buitenkansje. Het bleek een spaarzaam hoogtepunt. De Eindhovenaren konden ondanks de voorsprong geen vuist maken, leden veel onnodig balverlies en kregen nauwelijks kansen. De thuisploeg probeerde PSV met opportunistisch spel terug te dringen.

De statistieken waren halverwege veelzeggend: PSV had slechts één doelpoging, LASK Linz liefst elf. Het leverde één heel grote kans op. Érick Gutiérrez haalde de bal na 38 minuten met zijn buik van de lijn na een hoekschop. In de tweede helft bleek het geluk van de bezoekers al snel uitgewerkt. De defensie van PSV, inclusief doelman Jeroen Zoet, stond tot twee keer toe te schutteren, waardoor de Oostenrijkers de score razendsnel omdraaiden: 2-1.

Van Bommel greep in door Ritsu Doan te vervangen door Amar Catic, maar het effect bleef uit. Het werd zelfs nog erger voor het ontluisterende PSV. João Klauss De Mello stond na 77 minuten helemaal vrij om de 3-1 binnen te koppen. De ineenstorting van PSV kreeg daarna verder gestalte: weer scoorde invaller João Klauss De Mello met het hoofd en wederom werd hem geen strobreed in de weg gelegd.

Dat PSV in crisis verkeert staat daardoor vast. De ploeg blijft voor het vijfde duel op rij verstoken van een overwinning. De Eindhovenaren zien LASK bovendien passeren in de groep en staan nu derde. Sporting is met negen punten koploper, PSV en de Oostenrijkers hebben zeven punten. Het doelsaldo van LASK is echter beter.