Sporting profiteert van uitglijder PSV, Sevilla al door, Lestienne de held in Luik

Sporting profiteert van uitglijder PSV, Sevilla al door, Lestienne de held in Luik

07-11-2019 20:47 Laatste update: 20:49
34

Sporting Portugal heeft PSV donderdagavond afgelost als koploper in Groep D. De Leões begonnen hun Europa League-avontuur nog met een nederlaag bij PSV, maar staan na een uitzege bij Rosenborg nu op negen punten.

Rosenborg-Sporting Portugal 0-2
De Noren stonden nog op nul punten en konden daar tegen Sporting geen verandering in brengen. De Portugezen maakten voor rust het verschil via een krachtige kopbal van Sebastián Coates en een individuele actie van vedette Bruno Fernandes. Ook de late invalbeurt van AZ-huurling Björn Johnsen kon Rosenborg geen soelaas bieden: de zege van Sporting kwam niet meer in gevaar. PSV staat nu samen met LASK Linz twee punten achter op Sporting, in de wetenschap dat het qua onderling resultaat de mindere is van de Oostenrijkers.

F91 Dudelange-Sevilla 2-5
Sevilla is na vier wedstrijden al zeker van overwintering in de Europa League. De Andalusiërs boekten in het Luxemburgse Stade Josy Barthel hun vierde overwinning op rij. Luuk de Jong zag vanaf de bank hoe Moanes Dabour en Munir El Haddadi voor rust de buit verdeelden: 0-4. Nadat De Jong was ingevallen, maakte El Haddadi zijn hattrick vol. Danel Sinani maakte de score vervolgens nog enigszins draaglijk voor de Luxemburgers: 1-5 en 2-5.

Standard Luik-Eintracht Frankfurt 2-1
Het Eintracht Frankfurt van invaller Bas Dost leek donderdag een belangrijk punt te pakken in Luik. De halve finalist van vorig seizoen kwam dankzij een kopbal van Zinho Vanheusden op achterstand in het Stade Maurice Dufrasne, maar maakte gelijk dankzij een lage vrije trap van Filip Kostic. Frankfurt had het onderlinge verschil met Standard op drie punten gehouden én was qua onderling resultaat in het voordeel geweest als het zo was gebleven. In minuut 94 besliste Maxime Lestienne echter anders: de oud-PSV'er tikte van dichtbij binnen en hielp Standard aan een zege in extremis.

Overige uitslagen:
APOEL Nicosia-FK Qarabag 2-1
CFR Cluj-Stade Rennes 1-0
FC Basel-Getafe 2-1
FC Lugano-Malmö FF 0-0
FC Kopenhagen-Dinamo Kiev 1-1
FK Krasnodar-Trabzonspor 3-1
SS Lazio-Celtic 1-2