Spelersrapport: Jörgensen brengt te weinig; één onbetwiste leider bij Feyenoord

07-11-2019 22:57 Laatste update: 23:15
99

Feyenoord heeft in de eigen Kuip teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Young Boys. De ploeg van trainer Dick Advocaat kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd nog dé kans om te winnen, maar Nicolai Jörgensen kreeg de bal er vlak voor het doel wonderbaarlijk genoeg niet in. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Kenneth Vermeer 6,5: Kreeg niet al te veel te doen, maar op de momenten dat hij er moest staan, stond hij er ook. Kreeg de gelijkmaker van Marvin Spielmann om zijn oren, maar was kansloos bij het schot van de invaller.

Rick Karsdorp 7: Speelde vol energie en overgave. Was al snel belangrijk met een goede verdedigende actie, waarmee hij voorkwam dat Young Boys al snel weer op gelijke hoogte kwam. Ook aanvallend liet hij zich veelvuldig zien op de helft van de tegenstander.

Edgar Ié 6: Lijkt met Van der Heijden naast zich centraal achterin rustiger te spelen. Was solide en deed het redelijk tegen de snelle, beweeglijke aanvallers van Young Boys, totdat hij bij het doelpunt van Spielmann geblesseerd raakte en niet fatsoenlijk verder kon lopen. Ongelukkig voor de verdediger, want hier kon hij niets aan doen.

Jan-Arie van der Heijden 7: Betaalt het vertrouwen van Advocaat uit en speelde tegen de Zwitsers een prima wedstrijd. Was een aantal keer zeer belangrijk voor de thuisploeg met uitstekende intercepties en zette de verdediging van de Rotterdammers uitstekend neer. Maakte in de tweede helft wel een aantal domme overtredingen en kwam goed weg na een snoeiharde overtreding op Michel Aebischer. Als er VAR aanwezig was geweest had hij waarschijnlijk een probleem gehad, maar zijn inzet maakte veel goed.

Ridgeciano Haps 7: Speelde een prima wedstrijd en was voor de Young Boys-spelers een plaag met zijn lange rushes langs de zijlijn. Uit een van die loopacties creëerde hij al in de beginfase een penalty, die door Berghuis overtuigend werd benut.

Renato Tapia 6: De Peruaan verving de geschorste Fer op het middenveld en speelde solide, maar niet bijzonder. Beide spelers zijn met elkaar te vergelijken, Tapia bracht in ieder geval wel passie en vuur op het veld én op de tribunes.

Jens Toornstra 5,5: Deed zijn taken op het Feyenoord-middenveld en werkte hard om anderen beter te laten voetballen. Was echter wat ongelukkig in zijn acties en kwam nooit écht in het spelbeeld voor.

Orkun Kökcü 5,5: Bracht in de eerste helft creativiteit bij de thuisploeg en verdeelde het spel vanaf het middenveld. In de tweede helft was hij echter geen schim meer van de Kökcü van de eerste helft en leek hij het fysiek ook moeilijk te hebben. Kreeg in de slotfase een uitstekende kans om Feyenoord weer op voorsprong te schieten, maar de middenvelder schoot wild over.

Steven Berghuis 6,5: Was de onbetwiste leider bij Feyenoord en benutte al in de openingsfase een penalty. Nam zijn verantwoordelijkheid en ging een aantal keer in conclaaf met scheidsrechter Pawel Gil, die zeer warrig stond te fluiten. Kwam in het begin van de tweede helft goed weg toen hij hard doorging op de benen van Cedric Zesiger, maar geen tweede gele kaart kreeg.

Nicolai Jörgensen 5: Is op de weg terug van een blessure, maar kwam tegen Young Boys een aantal keer zichtbaar tekort. Dat zou met wedstrijdritme te maken kunnen hebben, maar er gingen ook een aantal simpele dingen mis bij de Deen. Zo bewoog hij na een goede corner met zijn verkeerde been naar de bal, waardoor hij net te laat was en miste hij in de slotfase dé kans om Feyenoord op voorsprong te zetten. Vlak voor het doel van Young Boys kreeg hij de bal er niet in.

Luis Sinisterra 6: De Colombiaan was in de openingsfase dichtbij de 1-0, maar zag zijn schot net voor de lijn door verdediger Sörensen van richting veranderd worden. Bleef zijn werk verzetten en maakte veel meters.

WISSELS:

Marcos Senesi -: speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Sam Larsson -: speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.