Oostenrijkse pers gelooft zijn ogen niet: 'PSV is toch echt 24-voudig kampioen'

07-11-2019 21:30 Laatste update: 21:37
115

Ook in Oostenrijk wisten ze donderdagavond niet wat ze meemaakten. Wat voor PSV een historische blamage was, was voor LASK Linz een met goud omrande triomf: 4-1 werd het in het Linzer Stadion. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Oostenrijkse pers:

'LASK demontiert Eindhoven', kopt de Wiener Zeitung. 'Nadat Daniel Schwaab een onterecht gegeven strafschop benutte, zorgen Reinhold Ranftl, Dominik Frieser en João Klauss na rust voor Die Wende. De mannen van Valérien Ismaël hadden nog geluk met hun 0-0 in Eindhoven, maar zijn in twee wedstrijden ongeslagen gebleven tegen PSV.'

Der Kurier spreekt zich in soortgelijke bewoordingen uit. 'LASK deklassiert Eindhoven', klinkt het. 'De voetbalwereld stond op zijn kop in de Linzer Gugl (de bijnaam van het stadion, red.). PSV is toch echt 24-voudig Nederlands kampioen en dé favoriet in deze Europa League-poule, met zijn begaafde selectie. Zij moeten echter – na negentig minuten de onderliggende partij te zijn geweest – met een 4-1 nederlaag terug naar huis.

Ook het Oberösterreichisches Volksblatt sluit aan in de polonaise. 'Magisch! Wat een sfeer, wat een wedstrijd, wat een magische Europa League-avond in de Gugl! Niet minder dan vier keer hebben we de zwart-witte doelpuntenhymne te horen gekregen. Het 'O wie is das schön' is nog nooit zo op zijn plaats geweest.'

OÖ Nachrichten tenslotte sprak van een 'spectaculaire inhaalrace' na de vroege 0-1 van Schwaab. 'De gastheren waren zichtbaar niet geïmponeerd door de vroege achterstand. In de openingsfase bepaalde PSV nog het ritme, maar de wedstrijd zou al snel in precies de omgekeerde richting gaan. PSV loerde alleen op de counter en kon afgezien van de penalty niets creëren. De Nederlanders kwakkelen al in de eigen competitie en kregen in Linz de volgende tegenslag.