'Boze' Dumfries: 'Ik heb nu een andere emotie, het is moeilijk'

'Boze' Dumfries: 'Ik heb nu een andere emotie, het is moeilijk'

07-11-2019 21:42 Laatste update: 21:51
88

Denzel Dumfries moest na de vernedering in Oostenrijk toegeven dat PSV zich heeft laten 'overklassen'. De rechtsback maakte afgelopen weekend nog een strijdbare indruk, maar weet het na de 4-1 nederlaag tegen LASK Linz ook even niet meer.

"Ik ben teleurgesteld. Op dit moment gaan er allerlei gedachten door je hoofd", zo vertelt Dumfries aan FOX Sports. "Je komt al snel op voorsprong en gaat met een 0-1 voorsprong de rust in. Je weet dat zij dan opportunistisch gaan spelen en veel energie in de wedstrijd leggen. Daarin hebben we ons laten overklassen."

"In deze fase heb je ook een beetje te maken met vertrouwen", vervolgt de Oranje-international, die toegeeft dat het daaraan ontbreekt bij de ploeg van coach Mark van Bommel. "We zitten in een heel moeilijke fase. Natuurlijk hebben we nog genoeg perspectief in de Europa League om door te gaan, maar de fase waarin wij zitten is niet fijn."

Dumfries was na het 2-2 gelijkspel tegen Sparta nog boos op zijn teamgenoten, maar blijkbaar heeft dat niet het gewenste effect gehad. "Ik dacht deze week, nadat we met z'n allen gesproken hebben, dat het vertrouwen binnen de ploeg wel zou groeien. Maar je denkt nu: waarom lukt het niet?"

De vraag is hoe PSV uit de crisis komt. "Daar gaan we goed over nadenken. Ik ben strijdbaar, dat blijf ik altijd wel. Zaterdag had ik na de wedstrijd een andere emotie dan vandaag. Het is moeilijk. Maar we moeten doorgaan."