Van Bommel ziet PSV door ondergrens zakken: 'Deze tik is heel hard'

Van Bommel ziet PSV door ondergrens zakken: 'Deze tik is heel hard'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 22:05do 07-11-2019 om 22:05

Laatste update: donderdag 7 november 2019 om 22:15do 07-11-2019 om 22:15

Mark van Bommel erkent dat zowel hijzelf als zijn ploeg in een heel lastige periode zit bij PSV. De vernedering tegen LASK Linz in de Europa League (4-1) kwam voor de trainer van de Eindhovenaren als een verrassing.

"We hebben wat tikken te verwerken gekregen en deze is heel hard", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. "Ik had 'm ook niet verwacht. Maar als je de wedstrijd ziet, dan weet je dat LASK opportunistisch is. Een hardwerkende ploeg die er alles aan doet om het de tegenstander moeilijk te maken met vechtvoetbal. Op de momenten dat je daar onderuit komt, dat moet je vaker hebben. Die rust moet in het elftal zitten. Dat hebben we niet goed gedaan."

"Dit was te weinig. Met 4-1 mag je niet verliezen", aldus de oefenmeester, die erkent dat PSV door de ondergrens zakte. De vraag is hoe PSV de crisis gaat bezweren. "Door hetzelfde te blijven doen. Dat klinkt heel makkelijk als je vijf keer niet wint, maar het is niet zo dat we het lieten lopen. Dat we zeggen: maak nummer vijf en zes ook nog maar."

Dat Donyell Malen en Steven Bergwijn ontbreken helpt niet mee, al wil Van Bommel dat niet als excuus gebruiken. "Dat zijn spelers van de buitencategorie en die missen we. Er zijn verklaarbare redenen voor dat we een paar keer niet winnen. Blessures, rode kaarten, een paar spelers die er niet bij zijn. Dat is zo, maar je moet wel reëel zijn: dan kun je niet vijf keer niet winnen. Als je vijf keer niet wint als PSV, om wat voor reden dan ook, zal het niet rustig worden. Dat is logisch."

Poll

Kan Van Bommel het tij nog keren bij PSV?

(8020 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws