'Dit is ook geen wonderploeg, dat maakt het nóg pijnlijker voor ons, klopt'

'Dit is ook geen wonderploeg, dat maakt het nóg pijnlijker voor ons, klopt'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 22:26do 07-11-2019 om 22:26

Nick Viergever moest de vorige twee Eredivisie-wedstrijden van PSV missen door een schorsing en keerde donderdagavond terug in de ploeg. Een feestelijke rentree werd het echter niet: de Eindhovenaren beleefden een historische deceptie tegen LASK Linz en konden met een 4-1 nederlaag terug naar huis.

Dat had absoluut niet mogen gebeuren, aldus de centrale verdediger. "Dit is geen wonderploeg", oordeelde hij na afloop in gesprek met FOX Sports. "Dit is gewoon een opportunistische ploeg die hard werkt en zijn taken goed uitvoert. Of dat het nóg pijnlijker maakt? Ja, klopt."

Interviewer Pascal Kamperman suggereert dat het er 'bij vlagen uitziet alsof PSV niet kan voetballen.' Viergever begrijpt waar deze aanname vandaan komt. "Zo ziet het er bij vlagen wel uit, ja. Iedereen wil heel graag, maar we zitten in een fase waarop het totaal niet lukt. Bij 2-1 krijgen we ook nog een grote kans, die moet er dan in. Je ziet bij keuzes aan de bal dat het vertrouwen wel broos is. Momenten waarop je door kunt draaien, de bal willen hebben, de passing... Die facetten waren heel matig."

PSV mag zondagmiddag proberen om de sportieve crisis in de kiem te smoren. Willem II is vanaf 14.30 uur de tegenstander in Tilburg.

Poll

Gaat PSV alsnog overwinteren in Europa?

(2129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws