Schwaab: 'Dit is heel moeilijk te verklaren, vier tegengoals is een schande'

Schwaab: 'Dit is heel moeilijk te verklaren, vier tegengoals is een schande'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 22:27do 07-11-2019 om 22:27

PSV wist al vier duels op rij niet te winnen en daar kwam donderdag de afstraffing tegen LASK Linz overheen. Daniel Schwaab spreekt van een schande, aangezien de Oostenrijkers volgens hem helemaal niet beter waren.

"We komen niet goed uit de rust. De eerste helft was het voetbal niet heel goed, maar we wisten dat zij heel opportunistisch zouden spelen. Daar stelden we ons op in en dat deden we ook redelijk goed", zegt Schwaab tegen VTBL. "In de tweede helft komen we vaak een stap te laat. Dan krijg je een tegengoal en verdedigen we gewoon slecht."

De Duitse verdediger, die de score had geopend uit een strafschop, weet niet waar de ineenstorting van PSV vandaan komt. "Dat is nu heel moeilijk te verklaren. Je bent op de goede weg, maar misschien ontbreekt het aan de zekerheid om de tweede treffer te maken. Ik denk dat we de kansen wel hadden. Ook om daarna nog de 2-2 te maken."

Het ging helemaal mis, zag Schwaab. Hij denkt desondanks niet dat PSV is 'overklast. "Ik heb het niet zo gevoeld. Maar het klopt dat de beslissende duels werden verloren. Dan krijg je vier goals om de oren. Dat mag niet en is een schande. Wij moeten nu de koppen omhoog houden. Dit was slecht, maar we moeten verder en zo snel mogelijk resultaten gaan halen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws