Manchester United is door en helpt AZ een handje, Rangers verrast FC Porto

Manchester United is door en helpt AZ een handje, Rangers verrast FC Porto

07-11-2019 22:55 Laatste update: 23:05
15

Manchester United is in de groep van AZ in de Europa League zeker van de knock-outfase. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer won met 3-0 van Partizan Belgrado. Ook de Alkmaarders zijn daardoor dicht bij overwintering. In de poule van Feyenoord doet Rangers FC goede zaken.

Manchester United - Partizan Belgrado 3-0
Manchester United zag AZ passeren door een overtuigende zege op FC Astana, maar heeft de koppositie razendsnel terug. De Premier League-grootmacht had weinig moeite met Partizan Belgrado. Mason Greenwood opende na 22 minuten de score en tien minuten later verdubbelde Anthony Martial de score. Kort na rust zorgde Marcus Rashford met een fraaie uithaal voor de beslissing. Dat is ook goed nieuws voor AZ. United heeft nu tien punten, AZ volgt met acht. Partizan blijft steken op vier punten en lijkt bijna klaar.

Rangers FC - FC Porto 2-0
De spanning in de groep van Feyenoord is groot. Rangers en Porto hadden op voorhand twee punten minder dan koploper Young Boys, terwijl Feyenoord op drie punten van de Zwitsers stond. De Schotten deden donderdag de beste zaken. Alfredo Morelos, regelmatig het goudhaantje voor manager Steven Gerrard opende na 69 minuten op fraaie wijze de score. Steven Davis maakte er 2-0 van met een wat gelukkig schot. Rangers staat nu tweede en heeft net als Young Boys zeven punten, Feyenoord en FC Porto hebben vier punten en moeten vrezen voor uitschakeling. Eind november moet Rangers nog wel op bezoek in De Kuip.

VfL Wolfsburg - AA Gent 1-3
Jeffrey Bruma en Wout Weghorst beleefden een teleurstellende avond met VfL Wolfsburg. De Duitsers gingen thuis met 1-3 onderuit tegen AA Gent. Joao Victor zette Wolfsburg nog op 1-0, maar in de tweede helft sloegen de Belgen hard terug via Roman Yaremchuk (zie video), Laurent Depoitre en Michael Ngadeu-Ngadjui. Bruma en Weghorst, die het hele duel speelden, staan nog wel tweede met vijf punten. Gent is nu koploper met acht punten.

Borussia Mönchengladbach - AS Roma 2-1
Borussia Mönchengladbach werd tegen AS Roma in het zadel geholpen door Federico Fazio, die de bal in zijn eigen doel gleed. De Argentijnse verdediger maakte zijn fout na rust goed door binnen te tikken na een vrije trap. Justin Kluivert liet daarna twee grote kansen onbenut, één keer gleed hij uit en één keer schoot hij over, waarna de Romeinen het deksel op de neus kregen. Marcus Thuram maakte de winnende in minuut 95. Istanbul Basaksehir won met 0-3 bij Wolfsberger AC en leidt nu met zeven punten. Gladbach en Roma hebben elk vijf punten, Wolfsberger AC vier.

SC Braga - Besiktas 3-1
Besiktas kan een Europees vervolg uit het hoofd zetten. De Turkse topclub ging met 3-1 onderuit tegen SC Braga. Jeremain Lens vertolkte een negatieve hoofdrol. De Nederlander kreeg bij een 2-1 stand een rode kaart voor een harde, maar ogenschijnlijk correcte tackle. Besiktas was daarna kansloos. Braga voert de poule aan. Wolverhampton Wanderers won met 1-0 van Slovan Bratislava en is ook bijna zeker van overwintering.

Overige uitslagen
Groep H
Espanyol - Ludogorets 6-0
Ferencváros - CSKA Moskou 0-0