'Vier spelers niet bij Nederlands elftal: grote zorgen voor Koeman'

'Vier spelers niet bij Nederlands elftal: grote zorgen voor Koeman'

08-11-2019 07:00
113

Matthijs de Ligt, Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn hoogstwaarschijnlijk niet fit genoeg om aan te sluiten bij het Nederlands elftal, schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag. De kans is groot dat Calvin Stengs definitief bij de selectie van Ronald Koeman wordt gehaald.

Stengs werd vorige week voor het eerst bij de voorselectie gehaald, maar zou er door de blessures zomaar definitief bij kunnen zitten. Koeman maakt zijn selectie vrijdag om twaalf uur bekend.

De kans is groot dat Koeman geen beroep kan doen op Bergwijn, Malen en Memphis. Het trio stond in de vorige interlandperiode nog in de basis, maar kan nu niet spelen. Malen en De Ligt hebben enkelklachten. Bergwijn en Memphis herstellen van een enkelblessure. Mogelijk krijgen Wout Weghorst (Wolfsburg) en Javairo Dilrosun (Hertha BSC) een belletje van Koeman, schrijft het AD.

De kans bestaat ook dat Mohamed Ihattaren zijn eerste oproep krijgt. De PSV'er maakte zondag bekend dat hij kiest voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. 'De 17-jarige PSV'er kan deze interlandperiode nog gebruiken voor familiezaken na het overlijden van zijn vader.'

Nederland speelt volgende week zaterdag de uitwedstrijd bij Noord-Ierland, om de EK-kwalificatiereeks drie dagen later thuis af te sluiten tegen Estland.