Koeman maakt Oranje-selectie bekend: Stengs en Boadu debuteren, geen Ihattaren

Koeman maakt Oranje-selectie bekend: Stengs en Boadu debuteren, geen Ihattaren

08-11-2019 12:00 Laatste update: 12:13
255

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland is bekend. Calvin Stengs en - verrassend - Myron Boadu maken hun debuut in de 25-koppige selectie.

Het debuut van Stengs zat eraan te komen, maar Boadu maakte géén deel uit van de voorselectie. Door zijn doelpunten van de laatste weken en de blessure van PSV-spits Donyell Malen heeft de achttienjarige spits van AZ zich toch in de selectie gespeeld.

Ihattaren maakte afgelopen weekend bekend dat hij voor Oranje gaat spelen, maar is nog geen onderdeel van de definitieve selectie. Koeman en de zeventienjarige PSV'er hebben dit in onderling overleg besloten. VfL Wolfsburg-spits Wout Weghorst keert terug bij Oranje.

Naast Malen ontbreekt PSV-maatje Steven Bergwijn. Memphis Depay en Matthijs de Ligt kampten met blessures, maar zijn er wel bij. In de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland kan Oranje zich officieel kwalificeren voor het EK van 2020.

Volledige Oranje-selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Denzel Dumfries (PSV), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Pröpper (Brighton), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Myron Boadu (AZ), Luuk de Jong (Sevilla), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Wout Weghorst (Wolfsburg), Memphis Depay (Lyon)