Cocu over dubbelrol: 'Blijkt veel interesse te hebben in het Nederlandse voetbal'

Cocu over dubbelrol: 'Blijkt veel interesse te hebben in het Nederlandse voetbal'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 13:28vr 08-11-2019 om 13:28

Phillip Cocu is in gesprek met Voetbal International dieper ingegaan op de aanstaande komst van Wayne Rooney bij Derby County. De Engelse spits gaat een dubbelrol spelen en wil zoveel mogelijk leren van Cocu en de Nederlandse school.

"Hij blijkt veel interesse te hebben in het Nederlandse voetbal. Hoe wij talenten opleiden, de voetbalstijl waar we bekend om staan, de wedstrijd-gerelateerde trainingen. Ik weet dat Wayne bij Manchester United geboeid was door de werkwijze van Louis van Gaal", vertelt Cocu aan VI. De trainer hoopt Rooney veel te leren. "Hij kan van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van onze spelers. En zelf wil hij een inkijkje krijgen in het trainersvak."

De trainer van Derby County weet hoe de vork in de steel zit bij een dubbelrol. "Je kunt zijn dubbelrol vergelijken met mijn terugkeer bij PSV. Toen was ik 33 jaar en kwam ik bovenal als speler. Maar Guus Hiddink betrok me bij veel zaken die met coaching te maken hebben. Als je dat goed invult, snijdt het mes aan twee kanten. Voor de hele club is het geweldig dat een grootheid als Rooney hierheen komt."

De topscorer aller tijden van Engeland sluit deze maand nog aan bij de selectie van Cocu en is vanaf 1 januari inzetbaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws