Honda is speler én bondscoach: 'Zoals we allemaal weten, hebben profs genoeg tijd'

Honda is speler én bondscoach: 'Zoals we allemaal weten, hebben profs genoeg tijd'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 16:00vr 08-11-2019 om 16:00

De selectie van Vitesse herbergt sinds deze week een heuse speler-bondscoach. Keisuke Honda bezegelde sinds deze week zijn terugkeer in de Eredivisie, maar zal zijn bestaan als Vitesse-speler combineren met zijn werkzaamheden als bondscoach van Cambodja.

Honda zelf denkt niet dat zijn dubbelfunctie voor problemen zal zorgen. "Zoals we allemaal weten, hebben voetballers elke dag genoeg tijd. We trainen geen zes, zeven, acht uur per dag, right? Dus ik vind het leuk om andere dingen te doen", vertelt hij aan FOX Sports. "Het bondscoachschap van Cambodja is een deel van mijn leven geworden en is ook goed voor mijn ontwikkeling als speler. Ik weet nu niet alleen hoe spelers denken, maar ook hoe Leonid Slutsky denkt. Ik vind voetballen leuk, maar ik houd er ook van om anderen te leren voetballen."

De 33-jarige linkspoot moet dus regelmatig heen en weer reizen naar Azië. Honda hoopt eind juli, begin augustus 2020 iets langer te blijven: dan is namelijk het Olympisch voetbaltoernooi in zijn geboorteland Japan en Honda hoopt als dispensatiespeler mee te kunnen doen. "Er mogen maar drie spelers van boven de 23 meedoen, dus het zal niet makkelijk worden. Maar ik denk dat ik wel een kans ga krijgen."

Poll

Is de rentree van Honda een verrijking voor de Eredivisie?

(848 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws