MVV neemt per direct afscheid van veelbesproken routinier: 'Het beste voor beiden'

MVV neemt per direct afscheid van veelbesproken routinier: 'Het beste voor beiden'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 16:38vr 08-11-2019 om 16:38

MVV gaat niet door met routinier Pieter Nys. De dertigjarige Belg stond nog tot het einde van het seizoen onder contract in De Geusselt, maar MVV heeft besloten om die verbintenis per direct te ontbinden.

De huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie heeft het nieuws vrijdag bekendgemaakt middels een bondig statement via de officiële kanalen. 'MVV Maastricht en Pieter Nys zijn in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat het ontbinden van het lopende contract de beste oplossing is voor beide partijen', laten de Limburgers weten. 'Hierdoor kunnen zowel MVV als Pieter Nys hun vizier weer op de toekomst richten. Daarbij wenst MVV Pieter veel succes toe op zowel sportief als privé vlak.'

Het vertrek van Nys komt niet geheel uit de lucht vallen. De Belg was sinds 2015 een vaste waarde in Maastricht, maar trainer Fuat Usta liet hem dit seizoen links liggen: in oktober werd hij zelfs uit de selectie gezet. Nys en landgenoot Maxime Gunst werden bovendien beschuldigd van een 'revolte' tegen de zittende technische staf: de twee overbodige Belgen zouden hebben geprobeerd om medespelers, sponsors en fans tegen Usta op te hitsen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws