Leerdam prijst 'motor' Lodeiro: '17 kilometer gelopen! Bizarre cijfers'

Leerdam prijst 'motor' Lodeiro: '17 kilometer gelopen! Bizarre cijfers'

08-11-2019 17:40 Laatste update: 18:12
20

Kelvin Leerdam maakt zich op voor dé voetbalwedstrijd van het jaar in de Verenigde Staten. Zijn Seattle Sounders zal in eigen huis om de landstitel strijden tegen Toronto FC, dat in december 2017 nog te sterk bleek voor Leerdam en de zijnen.

Doordat de Canadezen in de Conference Final wonnen van Frank de Boers Atlanta United, zal nu een reprise van die finale volgen. "Daar willen we nu revanche voor, dat mag duidelijk zijn", blikt de rechtsback vooruit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat onze fans zondag het verschil gaan maken. Er kunnen bijna 70.000 fans in ons stadion en die zullen er zeker zitten."

Ook voor Nicolás Lodeiro (links op de foto, naast nummer 18 Leerdam) zal een belangrijke rol weggelegd zijn. De inmiddels dertigjarige Uruguayaan speelde tussen 2010 en 2012 zonder al te veel succes bij Ajax, maar is in Seattle de grote man. "Nico is de motor van ons team. Hij blijft maar rennen en neemt iedereen op sleeptouw met zijn energie", spreekt Leerdam zijn bewondering uit. "Vorige keer had hij 17 kilometer gelopen in een wedstrijd, vijf kilometer meer dan de eerstvolgende speler bij ons. Bizarre cijfers, maar wij kijken nergens meer van op."

De beslissing van het Major League Soccer-seizoen valt zondag: om 21.00 uur Nederlandse tijd zal er afgetrapt worden in Seattle.