De Graafschap en Cambuur winnen, monsteruitslag bij Excelsior, NAC verliest

08-11-2019 22:03
76

De Graafschap en SC Cambuur hebben vrijdagavond een nipte overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie en gaan dus nog steeds aan kop. Excelsior won in een knotsgekke wedstrijd van FC Eindhoven en NAC Breda verloor verrassend bij Almere City.

Roda JC - SC Cambuur 1-2
Het begin voor Cambuur in Kerkrade had niet beter gekund, want al na vier minuten spelen kwam de ploeg van Henk de Jong op voorsprong toen Jamie Jacobs scoorde. Chelsea-huurling Iké Ugbo maakte na ruim een half uur spelen echter weer gelijk.

In de tweede helft kreeg Cambuur de grootste kansen op de overwinning. Roda kwam er nauwelijks meer te pas en leek genoegen te moeten nemen met een punt, maar de ploeg van Jean-Paul de Jong stond uiteindelijk zelfs met lege handen. Robert Mühren tikte een kwartier voor tijd de 1-2 binnen, waarmee hij Cambuur de overwinning bezorgde.

Helmond Sport - De Graafschap 1-2
Lang was er weinig aan de hand voor De Graafschap, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong stond en ook beter was dan Helmond Sport. Vlak na rust maakte Ralf Seuntjens het openingsdoelpunt voor De Graafschap. De ploeg van Mike Snoei had de wedstrijd zelfs kunnen beslissen, maar Mohamed Hamdaoui faalde vanaf de stip.

In de slotfase kreeg De Graafschap de deksel op de neus: Tibeau Swinnen scoorde. Uiteindelijk kwamen de Doetinchemmers in de absolute slotfase met de schrik vrij door de bevrijdende goal van Jasper van Heertum, die in de 89e minuut binnenknikte: 1-2.

Door de escape in Helmond gaat De Graafschap nog altijd aan kop in de Keuken Kampioen Divisie, samen met Cambuur.

Excelsior - FC Eindhoven 5-4
Excelsior en FC Eindhoven hebben de neutrale bezoeker spektakel geboden in een knotsgekke wedstrijd waarin de Kralingers uiteindelijk aan het langste eind trokken. In Rotterdam werd het 5-4 voor Excelsior. Al na 45 minuten stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. Eindhoven kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar Excelsior wist steeds terug te komen.

Het telraam kon erbij worden gepakt, maar Excelsior en Eindhoven waren in de tweede helft minder productief, al vielen er alsnog zes doelpunten. Thomas Verhaar maakte 4-3, waarna Rigino Cicilia weer gelijkmaakte. Uiteindelijk maakte spits Elías Ómarsson in de slotfase het beslissende doelpunt voor Excelsior.

Excelsior stijgt een aantal plaatsen en heeft nu samen met NAC 24 punten verzameld.

Jong Ajax - FC Den Bosch 5-1
Jong Ajax meldt zich weer in de top van de Keuken Kampioen Divisie door een klinkende 5-1 overwinning op FC Den Bosch. De Amsterdammers hadden negentig minuten lang niets te vrezen. Jurgen Ekkelenkamp en Nicolas Kühn zorgden al na elf minuten voor een comfortabele voorsprong voor Jong Ajax.

De 2-0 bleef lang op het scorebord staan, tot vroeg in de tweede helft. Opnieuw scoorde Ekkelenkamp en ook Lassina Traoré zette zichzelf op het scorebord. Ruben Rodrigues deed namens Den Bosch nog wel wat terug. Traoré bepaalde de eindstand uiteindelijk op 5-1.

Jong Ajax staat door de overwinning derde in de Keuken Kampioen Divisie. Den Bosch staat op een teleurstellende veertiende plaats.

Almere City - NAC Breda 0-1
NAC Breda heeft de voorgaande vier competitiewedstrijden niet gewonnen en verloor vrijdagavond verrassend bij Almere City, waardoor het crisis is in Breda. Het werd 1-0 voor de ploeg van Robert Molenaar. Youri Loen maakte halverwege de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. NAC was niet bij machte om iets aan die achterstand te doen.

NAC staat zes punten achter op koplopers Cambuur en De Graafschap en hoeft het kampioenschap nog niet uit het hoofd te zetten. Na de interlandperiode neemt de club het thuis op tegen Jong Ajax. Drie dagen later wacht een ontmoeting met Jong PSV in Eindhoven.