Labyad liet FC Groningen links liggen: 'Ziyech ruilt Ajax ook niet zomaar in'

Labyad liet FC Groningen links liggen: 'Ziyech ruilt Ajax ook niet zomaar in'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 07:53za 09-11-2019 om 07:53

Zakaria Labyad heeft dit seizoen nog geen minuut meegedaan bij Ajax, maar klaagt absoluut niet over zijn bijrol in Amsterdam. De vijfvoudig Marokkaans international is geduldig én telt zijn zegeningen.

Labyad noemt zichzelf 'bijna volmaakt gelukkig' in gesprek met De Telegraaf. "Ik wil het liefst de komende vier, vijf jaar voor Ajax uitkomen. Een andere optie is er voor mij niet in Nederland", laat hij zelfs weten. "Ik heb bij PSV en Sporting Portugal gespeeld, grote clubs, maar Ajax is van een nóg andere categorie."

Afgelopen zomer had Labyad naar FC Groningen gekund, maar de 26-jarige aanvallende middenvelder bedankte vriendelijk voor de eer. "Het is genieten dat ik op het veld mag staan, bij de grootste club van Nederland", laat hij weten. Labyad spiegelt zich aan teamgenoot Hakim Ziyech. "Onze situatie is onvergelijkbaar, omdat Hakim de ster van het elftal is en ik wissel zit, maar ik begrijp hem echt heel goed. Hij ruilt Ajax niet zomaar in. En dat doe ik met alle respect niet voor FC Groningen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Labyad ooit basisspeler worden bij Ajax?

(5329 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws