Kieft komt met verrassende naam voor Oranje: 'Basisplaats zou niet verbazen'

Kieft komt met verrassende naam voor Oranje: 'Basisplaats zou niet verbazen'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 12:30za 09-11-2019 om 12:30

Myron Boadu kan zo in de spits worden gezet bij het Nederlands elftal, zo vindt Wim Kieft. De analist geeft aan dat leeftijd geen rol mag spelen en de AZ-aanvaller tegen Noord-Ierland beter tot zijn recht komt dan een statische spits als Wout Weghorst of Luuk de Jong.

'Boadu heeft specifieke spitskwaliteiten, die je heel goed kan gebruiken tegen Noord-Ierland', begint Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Hij is bewegelijk, heeft diepgang, weet zich altijd goed vrij te lopen, bezit een prima gevoel voor de goede positie in het strafschopgebied en is een makkelijke afmaker. Het laatste kan en moet nog wel veel beter getuige de opgelegde kansen die Boadu verprutste tegen PSV en Astana.'

'Boadu is een logische vervanger van Depay en Malen tegen Noord-Ierland. Waarom moet zijn leeftijd (18) of dat hij bij AZ speelt een basisplaats in de weg staan? Als hij goed genoeg is en het beste alternatief moet Boadu spelen. Of anders als eerste vervanger van Babel', vindt de analist.

'Quincy Promes en Stengs zullen op de flanken starten tegen de Noord-Ieren en dan heb je Ryan Babel, Boadu, Luuk de Jong en Weghorst als spitsen. Je denkt dat Koeman voor Babel kiest, maar een basisplaats voor Boadu in Belfast zou niet verbazen. Je stelt tegen zo'n groot verdedigingscentrum geen statische spitsen op als De Jong of Weghorst', sluit Kieft af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Boadu de logische vervanger van Memphis in de spits bij Oranje?

(3544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws