Locadia leidt tweede trainersontslag in de Bundesliga in: 'Wij betreuren dit'

Locadia leidt tweede trainersontslag in de Bundesliga in: 'Wij betreuren dit'

09-11-2019 14:50
11

Het tweede trainersontslag van het huidige Bundesliga-seizoen is een feit. Een week nadat Bayern München zich ontdeed van Niko Kovac, stuurde nummer voorlaatst 1. FC Köln trainer Achim Beierlorzer de laan uit.

De regerend Tweede Bundesliga-kampioen ging vrijdagavond diep in blessuretijd onderuit tegen Hoffenheim, dankzij een benutte penalty van Jürgen Locadia. Der Effzeh heeft sinds eind augustus alleen kunnen winnen van hekkensluiter SC Paderborn en heeft besloten om verder te gaan zonder Beierlorzer. De trainer kwam afgelopen zomer over van Jahn Regensburg, maar zijn avontuur in Köln blijft beperkt tot elf Bundesliga-wedstrijd.

Die Geissböcken betreuren het genomen besluit, laat technisch directeur Frank Aehlig weten aan de clubsite. "Want wij hebben Achim Beierlorzer zeer hoog zitten. De sportieve successen onder zijn leiding zijn echter uitgebleven en wij moeten er alles aan doen om de sportieve doelstellingen van onze club te bereiken. Wij hopen zo snel mogelijk een opvolger te vinden, die voor een ommekeer kan zorgen."