Geplaagd Bayern haalt uit en vernedert rivaal Dortmund in Bundesliga-topper

Geplaagd Bayern haalt uit en vernedert rivaal Dortmund in Bundesliga-topper

09-11-2019 20:23 Laatste update: 20:24
21

Bayern München heeft Der Klassiker tegen Borussia Dortmund verrassend eenvoudig gewonnen in de Bundesliga. De geplaagde kampioen won in de Allianz Arena met liefst 4-0 van de grote rivaal. Robert Lewandowski was de grote man met twee goals.

Bayern sprankelde nog niet dit seizoen. Na de 5-1 afstraffing tegen Eintracht Frankfurt werd trainer Niko Kovac op straat gezet en leek er sprake van een crisis aan de Säbener Strasse. Daar was zaterdag echter niets van te merken. Bayern domineerde tegen Dortmund, dat geen vuist kon maken in de Bundesliga-topper. Lewandowski sloeg al na zeventien minuten toe. Benjamin Pavard zette voor en de Pool kopte binnen. Daarmee scoorde hij voor het elfde duel op rij.

Hoewel Bayern de volledige controle had, liet het aanvankelijk kansen op de 2-0 liggen. Dortmund mocht daardoor halverwege nog hoop koesteren op een comeback, maar meteen in de tweede helft sloeg Serge Gnabry alsnog toe. Een voorzet van Thomas Müller ging voorbij aan Lewandowski, maar de vleugelspeler stond klaar bij de tweede paal. Ook in het vervolg waren Die Schwarzgelben kansloos.

Bayern besloot het vertrouwen maar eens flink op te vijzelen. Een kwartier voor tijd speelden Lewandowski en Müller de Dortmund-defensie uit elkaar en de Pool rondde af: 3-0. Met een eigen doelpunt van Mats Hummels was de vernedering voor de bezoekers compleet.

Ondanks de ruime zege heeft Bayern de koppositie nog niet terug. Der Rekordmeister heeft nu 21 punten, één minder dan koploper Borussia Mönchengladbach.