Fortuna Sittard klimt over ADO Den Haag heen in verhitte degradatiekraker

Fortuna Sittard klimt over ADO Den Haag heen in verhitte degradatiekraker

09-11-2019 21:41 Laatste update: 21:42
45

Fortuna Sittard heeft voor de tweede keer in ruim een week tijd gewonnen van ADO Den Haag. Na de 3-0 zege in de KNVB Beker, trokken de Limburgers zaterdag in de degradatiekraker in de Eredivisie met 1-0 aan het langste eind.

Fortuna had op eigen veld het balbezit, maar werd aanvankelijk niet echt gevaarlijk. ADO gokte op de snelheid van vleugelspitsen Elson Hooi en Crysencio Summerville en wachtte af. Die tactiek zinde Michiel Kramer duidelijk niet. De spits kwam nauwelijks in het stuk voor en kreeg onder meer geel voor een stevige charge. Daarna zag hij de thuisploeg ook nog eens op voorsprong komen in het matige duel.

Amadou Ciss maakte zich los van Shaquille Pinas en schoot knap binnen. Niet veel later volgde pas het eerste wapenfeit van ADO in de eerste helft: een vrije trap van John Goossens van ruime afstand werd al grabbelend gestopt door doelman Alexei Koselev. Met invaller Tomáš Necid voor de gefrustreerde Kramer toonden de Hagenaars meteen na rust een ander gezicht. Eerst redde Koselev op een kopbal van Immers, waarna Tom Beugelsdijk de paal raakte. Het antwoord van Fortuna op die levensgrote kans volgde snel. ADO-keeper Luuk Koopmans wist een schot niet te klemmen, maar ook Felix Passlack raakte in de rebound de paal. 

Een kwartier voor tijd dacht ADO alsnog op gelijke hoogte te komen. Immers schoot de bal al vallend binnen, maar de VAR greep in omdat Necid de bal in buitenspelpositie had aangeraakt. Het werd er in het vervolg niet vriendelijker op in Sittard, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee klimt de ploeg van coach Sjors Ultee over ADO heen. Fortuna staat nu veertiende met twaalf punten, de Hagenaars zakken naar plek vijftien met tien punten.

Voor de Limburgers is het de derde overwinning van het seizoen. Fortuna herstelt zich bovendien van de zeperd bij FC Utrecht vorige week (6-0).